Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kremlius išleis 17 milijonų rublių gegužės 9-osios šventėms užsienyje – renginiai vyks ir Lietuvoje

Vakarų lyderiai atsisakė atvykti į Kremliaus režimo organizuojamos sovietinius laikus menančios Pergalės dienos minėjimą, tačiau Vladimiras Putinas ir kompanija nenuleido rankų – šventė keliaus į kitas valstybes, skelbia „The Moscow Times“.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas deda vainiką ant nežinomo kario kapo.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas deda vainiką ant nežinomo kario kapo. / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Maskvoje įkurtas Tarptautinio bendradarbiavimo centras organizuos koncertus ir parodas Vokietijoje, Izraelyje, Latvijoje ir kitose valstybėse, kurios pateiktų rusišką supratimą apie sąjungininkų pergalę Antrajame pasauliniame kare.

Maskvos miesto užsienio ekonominių ryšių departamento vadovas Sergejus Čeriominas patvirtino, kad tam iš valstybės biudžeto bus skiriama 17 milijonų rublių (307 tūkstančiai dolerių). Kremliui palanki naujienų agentūra „RIA Novosti“ jau paskelbė apie šio projekto plėtrą.

Parodos, kuriose bus rodomas sovietų indėlis į pergalę Antrajame pasauliniame kare pagal Kremliaus užsakymą bus atidarytos Belgijos, Kanados, Vokietijos, Portugalijos, Serbijos ir visų trijų Baltijos valstybių sostinėse.

Jose bus demonstruojami 32 istoriniai plakatai, taip pat informacija apie Leningrado blokadą bei Kursko mūšį. Parodos vyks iki gegužės 10 dienos, skelbia Rusijos atstovai.

Rusija tikėjosi, jog 70-osios Antrojo pasaulinio karo pabaigos minėjimo metinės Maskvoje suvienys Kremliaus režimą ir Vakarus, tačiau dėl Rusijos įvykdytos Krymo aneksijos, kurstomo karo Ukrainoje ir kitų tarptautinės teisės pažeidimų dauguma Vakarų lyderių šiame renginyje nedalyvaus.

Stebėti karinį paradą ir Rusijos karinės galios demonstraciją atvykti kol kas pažadėjo tik 25 pasaulio lyderiai. Jų gretose – Kinijos lyderis Xi Jinpingas bei Šiaurės Korėjos diktatorius Kim Jong Unas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius