-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kremlius: R.Abramovičius nebuvo apnuodytas, dalyvauja derybose dėl Ukrainos

Kremlius antradienį paneigė pranešimą, kad futbolo klubo „Chelsea“ savininkas Romanas Abramovičius buvo apnuodytas dalyvaudamas taikos derybose dėl karo Ukrainoje, bet patvirtino, kad jis veikia kaip tarpininkas.

Laikraštis „The Wall Street Journal“ pirmadienį pranešė, kad R. Abramovičius ir Ukrainos derybininkai tapo įtariamos apnuodijimo atakos taikiniais. Įtariama, kad už išpuolį galėjo būti atsakingi Maskvos griežtosios linijos šalininkai, siekę sužlugdyti taikos procesą.

„Tai informacinio sabotažo, informacinio karo dalis“, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

„Savaime suprantama, kad šie pranešimai neatitinka tikrovės“, – pridūrė jis.

Anksčiau su šiuo klausimu susipažinęs šaltinis patvirtino pranešimą naujienų agentūrai AFP. Jis pareiškė: „Deja, tai, apie ką pranešė „Wall Street Journal“, įvyko.“

Po susitikimo Ukrainos sostinėje R.Abramovičiui ir mažiausiai dviem aukšto rango Ukrainos derybininkams pasireiškė tokie simptomai kaip paraudusios, skausmingai ašarojančios akys, taip pat besilupanti veido ir rankų oda, teigė amerikiečių laikraščio cituojami šaltiniai.

Ukrainos prezidento patarėjas Mychailo Podoliakas incidento nepatvirtino ir patarė sekti „tik oficialią informaciją“.

Pasak D.Peskovo, milijardierius verslininkas, kuris kartu su kitais oligarchais yra įtrauktas į Vakarų sankcijų sąrašus, dalyvauja antradienį Stambule surengtose derybose.

Valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“ pranešė, kad R. Abramovičius antradienio rytą prieš prasidedant deryboms kalbėjosi su Turkijos prezidentu Recepu Tayyipu Erdoganu.

Anot D.Peskovo, R.Abramovičius „nėra oficialus [Rusijos] delegacijos narys“ derybose, bet „prisideda užtikrinant tam tikrus Rusijos ir Ukrainos pusių kontaktus“.

Šiam vaidmeniui atlikti reikalingas abiejų šalių pritarimas, pažymėjo Kremliaus atstovas ir pridūrė: „Abramovičiaus atveju pritarimas yra.“

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sekmadienį pareiškė, kad jo vyriausybė sulaukė pagalbos pasiūlymų iš Rusijos verslininkų, įskaitant R. Abramovičių. Šis oligarchas turi senų ryšių su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu ir yra „Chelsea“ futbolo klubo savininkas, bet šiuo metu siekia jį parduoti.

V.Zelenskis žurnalistams sakė, kad tie verslininkai teigė norintys „kažką padaryti“ ir „kažkaip padėti“ deeskaluoti Rusijos karinį puolimą Ukrainoje, per kurį žuvo jau tūkstančiai žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius