-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 19 /18:22

Kremlius: V.Putinas dalyvaus tarptautiniame viršūnių susitikime dėl klimato vaizdo ryšiu

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas balandžio 22-ąją kreipsis į tarptautinį viršūnių susitikimą klimato klausimais, kurį rengia JAV, pirmadienį pranešė Kremlius, nepaisant smarkiai pablogėjusių Maskvos ir Vakarų ryšių.
Vladimiras Putinas, Joe Bidenas
Vladimiras Putinas, Joe Bidenas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Vladimiras Putinas išdėstys Rusijos požiūrį kuriant plataus masto tarptautinį bendradarbiavimą, kurio tikslas – įveikti neigiamas pasaulinės klimato kaitos pasekmes“, – sakoma Kremliaus pranešime.

V.Putino dalyvavimas forume vaizdo ryšiu patvirtintas Maskvai surėmus ietis su JAV ir Europos Sąjunga dėl kalinamo Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno ir ginkluoto konflikto Ukrainoje.

Nepaisant tvyrančios įtampos, Maskva ir Vašingtonas anksčiau šiemet surengė derybas klimato klausimais ir sutiko bendradarbiauti miškų apsaugos ir branduolinės energetikos srityse, taip pat Arktyje.

JAV prezidentas Joe Bidenas praėjusį mėnesį pakvietė tiek Kinijos prezidentą Xi Jinpingą, tiek V.Putiną į dviejų dienų trukmės viršūnių susitikimą. Pekinas savo dalyvavimo dar nepatvirtino.

Iš viso 40 pasaulio šalių lyderių buvo pakviesti į šį renginį, skirtą patvirtinti Vašingtono grįžimą į kovos su klimato kaita priešakines linijas, atsisakant buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo skeptiško požiūrio į šią problemą.

Pastaraisiais metais Sibire vis dažniau siautėja miškų gaisrai, kuriuos rusų meteorologai iš dalies sieja su klimato kaita.

2020 metais Rusijoje buvo fiksuojamos rekordiškai aukštos temperatūros, o pernai vasarą fiksuotas beprecedentis ledo dangos ploto sumažėjimas šalies laivybos maršrutuose Arktyje, praėjusį mėnesį pranešė mokslininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius