-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Krymo vadovai nesijaučia saugiai: slapta pardavinėja butus, šeimas siunčia į Rusiją

Ukrainos karinė žvalgyba skelbia, kad šalies gynėjų veiksmai pastarosiomis dienomis gerokai išgąsdino tiek laikinai okupuotos pietinės Ukrainos dalies, tiek ir Krymo vadovus – pastarieji strimgalviais gelbėja savo šeimas, evakuodami artimuosius į Rusijos gilumą.
Sprogimas Kryme
Sprogimas Kryme / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Krymo okupacinė valdžia ramina gyventojus, esą šiame pusiasalyje ramu ir saugu. Tačiau Ukrainos žvalgyba pateikia duomenis, kad vietos administracijos, Federalinės saugumo tarnybos darbuotojai, karinių dalinių vadai slapta mėgina parduoti savo būstus ir skubiai evakuoti iš Krymo savo artimuosius.

„Tuo pačiu okupantai uždraudė butų pirkimo-pardavimo transakcijas, apribojo judėjimą Krymo tiltu ir bet kokia kaina slepia informaciją apie Ukrainos pajėgų kontrpuolimą“, – Ukrainos karinę žvalgybą cituoja gazeta.pl.

Dar rugpjūtį iš Krymo spruko pirmieji gyventojai ir turistai iš Rusijos. Tai lėmė sprogimų serija rusų okupuotame pusiasalyje.

Pirmasis sprogimas – rugpjūčio 9 dieną Rusijos karinėje bazėje. Jau kitą dieną nusitęsė apie 100 km ilgio spūstis kelyje iš Krymo.

Paskui sekė sprogimai amunicijos sandėlyje, buvo pažeisti geležinkelio bėgiai, degė transformatorinės.

Rugsėjo pradžioje Volodymyras Zelenskis užtikrino, kad „Ukrainos vėliava ir laisvas gyvenimas sugrįš į Krymą“, esą Ukrainos karinės pajėgos, žvalgyba, specialiosios tarnybos jau imasi veiksmų tam pasiekti.

„Ir tuos veiksmus galima išgirsti. Visi mato: okupantai jau bėga iš Krymo“, – kalbėjo Ukrainos prezidentas.

Rusija Krymą aneksavo 2014 metų kovą, įvesdama ten karines pajėgas ir surengdama referendumą. Tačiau nei Ukraina, nei Vakarai niekada nepripažino Krymo kaip Rusijos dalies.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius