-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kyjivo vaiduoklis“ nežuvo: Ukrainos KOP pakomentavo pasklidusią liūdną žinią

Ukrainos didvyris Stepanas Tarabalka nėra „Kyjivo vaiduoklis“ ir jis nenumušė 40 lėktuvų, šeštadienį paskelbė Ukrainos karinių oro pajėgų (KOP) vadovybė.
„Kijevo vaiduoklis“
„Kyjivo vaiduoklis“ / Ukrainos saugumo tarnybų paskelbta nuotr.

Ukrainos KOP savo „Telegram“ paskyroje paneigė socialiniuose tinkluose ir kai kuriuose žiniasklaidos leidiniuose ėmusią sklisti informaciją, neva mūšyje su priešais žuvo garsusis paslaptingas Ukrainos karo pilotas, vadintas „Kyjivo vaiduokliu“.

Pirmosiomis karo Ukrainoje savaitėmis „Kyjivo vaiduokliui“ buvo priskiriama daugybė pergalių oro dvikovose. Neva vien per pirmąsias 30 Rusijos invazijos į Ukrainą valandų jis mūšiuose dėl Kyjivo numušė šešis Rusijos lėktuvus. „Kyjivo vaiduoklis“ atrodė kaip mitologinis herojus, o dabar oficialiai patvirtinta, kad jis būtent toks ir buvo.

Pastarosiomis dienomis viešojoje erdvėje ėmė sklisti liūdna žinia, neva „Kyjivo vaiduokliu“ buvo S.Tarabalka, žuvęs kovo 13 dieną, o per dvi su puse karo savaitės iki savo žūties jis spėjęs numušti 40 priešo lėktuvų.

„Skleidžiama informacija apie „Kyjivo vaiduoklio“, kuriuo neva buvo Ukrainos didvyris Stepanas Tarabalka, žūtį neatitinka tikrovės“, – šeštadienį pareiškė Ukrainos KOP vadovybė.

„Eilinį kartą prašome Ukrainos bendruomenę paisyti elementarių informacinės higienos taisyklių, nepateikinėti norimų dalykų vietoje tikrovės, tikrinti informacijos šaltinius prieš ją platinant.

Ukrainos didvyris Stepanas Tarabalka nėra „Kyjivo vaiduoklis“ ir jis nenumušė 40 lėktuvų. 2022 metų kovo 13 dieną majoras Stepanas Tarabalka didvyriškai žuvo oro mūšyje su gausesnėmis rusų okupantų pajėgomis“, – rašoma pranešime.

Nuotr. iš Ukrainos KOP vadovybės feisbuko paskyros/Stepanas Tarabalka
Nuotr. iš Ukrainos KOP vadovybės feisbuko paskyros/Stepanas Tarabalka

Tuo pačiu Ukrainos KOP vadovybė pažymėjo, kad tokia asmenybė kaip „Kyjivo vaiduoklis“ apskritai neegzistuoja.

„Kyjivo vaiduoklis“ – tai superdidvyris-legenda, kurio įvaizdį sukūrė patys ukrainiečiai! Tai greičiau apibendrintas KOP 40-osios taktinės aviacijos brigados, ginančios sostinės dangų, pilotų paveikslas. Jie netikėtai atsiranda ten, kur jų nelaukia“, – paaiškino kariškiai.

Ta pačia proga jie paneigė gandus, kad Ukrainos pilotai jau mokosi valdyti amerikietiškus naikintuvus: „Karo lakūnai kol kas nesimoko užsienyje pilotuoti F-16, kad ir kaip mes visi to norėtume.

Nė vienas oficialus pareigūnas apie tai nieko nesakė žiniasklaidai. Ir pabaigai, patiems kūrybingiausiems – amerikiečių bombonešiai taip pat neskraido virš Ukrainos! Išlaikykite ramybę ir naudokitės oficialiais informacijos šaltiniais.“

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Facebook“, kuria siekiama stabdyti klaidinančių naujienų plitimą socialiniame tinkle. Daugiau apie programą ir jos taisykles – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius