Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos prezidentas pirmasis iš Vakarų lyderių po invazijos pradžios nakvojo Kyjive

Į Kyjivą penktadienį atvykęs Latvijos prezidentas Egilas Levitas šeštadienį tęsė savo vizitą ir tapo pirmuoju Vakarų lyderiu, sulaužiusiu nerašytą saugumo taisyklę, dėl kurios Vakarų šalių vadovai ir aukšto rango pareigūnai po Rusijos surengtos invazijos pradžios nepasilikdavo Ukrainos sostinėje nakčiai, rašo ukrainiečių leidinys „Jevropejska pravda“.
Egilis Levitas
Egilis Levitas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vizito į Kyjivą Latvijos valstybės vadovas atvyko tuo metu, kai ukrainiečių pajėgos tęsia veiksmingą kontrpuolimą Ukrainos rytuose ir pietuose.

Penktadienį po susitikimo su Volodymyru Zelenskiu E.Levitas paragino pradėti derybas dėl Ukrainos įstojimo į Europos Sąjungą.

Jis taip pat dalyvavo Kyjivo Drąsos alėjoje surengtoje keliems Vakarų lyderiams, įskaitant ir jį, skirtų atminimo lentų atidengimo ceremonijoje.

Prieš tai E.Levitas Kyjive lankėsi balandžio 13 dieną. Jis buvo vienas pirmųjų Vakarų lyderių, kurie apsilankė Ukrainos sostinėje po karo pradžios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius