Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lėktuvą sudaužiusiam pilotui A.Lubitzui gydytojai buvo rekomendavę tęsti gydymą nuo depresijos

Vokietijos skrydžių bendrovės „Germanwings“ sudužusio lėktuvo antrajam pilotui Andreasui Lubitzui „Lufthansa“ gydytojai buvo rekomendavę tęsti gydymą nuo depresijos, atskleidžia Vokietijos leidinys „Bild am Sonntag“.
ndreasas Lubitzas
ndreasas Lubitzas / Nuotr. iš „Facebook“

Kaip skelbia portalas theguardian.com, leidinys cituoja Vokietijos skrydžių bendrovės dokumentus, kuriuose teigiama, kad gydytojai buvo pažymėję, jog „A.Lubitzas turėtų tęsti psichologinį gydymą, nors yra laikomas tinkamu skraidyti“. Toks įrašas padarytas nepriklausomų ekspertų 2009-aisiais.

Aviakompanijos „Germanwings“ lėktuvą sąmoningai sudaužęs pilotas A.Lubitzas buvo informavęs aviakompaniją, kad serga sunkia depresija. Susirašinėjimo metu 2009 metais jis informavo Pilotų rengimo mokyklą apie buvusį sunkios depresijos epizodą. Nenurodoma, ar gydymas davė rezultatų. „Lufthansa“ atsisakė komentuoti Vokietijos leidinio užklausą dėl šių sveikatos duomenų.

Tuo metu Vokietijos oro transporto pareigūnai tvirtino niekuomet neturėję priėjimo prie A.Lubitzo sveikatos duomenų, su jais susipažino tik praėjus trims dienoms po įvykusios lėktuvo katastrofos.

Pilotas sąmoningai kovo 24 d. sudaužė oro linijų bendrovės „Germanwings“ lėktuvą Prancūzijos Alpėse. Žuvo visi juo skridę 150 žmonių.

Jau buvo skelbta, kad A.Lubitzui polinkis į savižudybę buvo diagnozuotas dar prieš jam tampant pilotu, tačiau vėliau jo psichologinė būklė buvo stabilesnė. Pastaruoju metu nebuvo pastebėta, kad jis būtų linkęs kenkti sau ar kitiems, tačiau jis gydėsi pas neurologą ir psichiatrus, kelis kartus iš medikų buvo gavęs „nedarbingumo lapelį“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius