-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Libijoje per susirėmimus žuvusių žmonių skaičius padidėjo iki 32

Mažiausiai 32 žmonės žuvo, o dar maždaug 50 buvo sužeisti per kovas su kovotojų vado Khalifos Haftaro pajėgomis netoli Libijos sostinės Tripolio, paskelbė Jungtinių Tautų remiama vyriausybė.
Libijos nacionalinės armijos pajėgos
Libijos nacionalinės armijos pajėgos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sveikatos apsaugos ministras A'hmidas Omaras patikslintą žuvusiųjų skaičių pateikė sekmadienį vakare interviu Libijos televizijai „al Ahrar“. Kh.Haftaro pajėgos kol kas yra paskelbusios, kad žuvo 14 jų kovotojų.

Sekmadienį netoli Tripolio vyko įnirtingi susirėmimai tarp Kh. Haftaro kovotojų ir tarptautinės bendrijos pripažįstamos Nacionalinės vienybės vyriausybės (NVV) karių.

Kh. Haftarui ketvirtadienį pradėjus puolimą sostinei užimti, abi šalys taip pat surengė viena prieš kitą aviacijos smūgių. Susirėmimai vyko nepaisant JT ir JAV raginimų skubiai nutraukti ugnį.

Kh. Haftaras remia Rytų Libijoje esančią administraciją, konkuruojančią su NVV Tripolyje.

Vyriausybę Tripolyje remiančios pajėgos sekmadienį paskelbė pradėjusios kontrpuolimą „Pykčio ugnikalnis“.

Atstovas Mohamedas Gnounou sekmadienį žurnalistams sakė, kad vyriausybės pajėgos pradėjo operaciją siekdamos „išvalyti visus Libijos miestus nuo agresoriaus ir neteisėtų pajėgų“, turėdamas omenyje Kh. Haftaro kovotojus.

Po ilgamečio diktatoriaus Muamaro Kadhafi nuvertimo 2011 metais Libiją apėmė chaosas ir įsiplieskė aštri priešprieša tarp Tripolyje veikiančios vyriausybės ir Kh.Haftaro šalininkų šalies rytinėje dalyje.

Kh.Haftaro puolimas gali peraugti į pilietinį karą ir vėl sužlugdyti trapias diplomatines pastangas rasti sprendinį Libijos problemoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius