Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Libijos ambasados užsienyje jau švenčia sukilėlių pergalę

Šimtai džiūgaujančių libių pirmadienį Europos ir kituose miestuose rinkosi į savo šalies ambasadas ir konsulatus, kur kėlė sukilėlių vėliavas ir naikino 42 metus trukusio Muamaro Kadhafi valdymo pėdsakus.
Prie Libijos ambasados Londone
Prie Libijos ambasados Londone / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dalis senosios Libijos valdžios paskirtų diplomatų paskelbė, kad nusprendė paklusti sukilėlių administracijai, o kiti patys paliko savo atstovybes.

Libijos konsulato Atėnuose darbuotojai nesipriešindami įsileido tėvynainius į savo patalpas, kur kelios dešimtys sukilėlių rėmėjų vėliau nuo sienų plėšė M.Kadhafi portretus ir purškė jas grafičiais.

Vienas demonstrantų nuo atstovybės pastato fasadinės sienos nuplėšė metalinę lentelę, o kiti į gabalus plėšė kiekvienam libiui privalomos Žaliosios knygos kopijas, kurioje 1975 metais M.Kadhafi išdėstė savo filosofiją.

Nuo Libijos ambasados Ankaroje ir šalies konsulato Stambule buvo nuplėštos vienintelės vienspalvės pasaulyje – žaliosios vėliavos.

Prahoje vėliavą degino patys Libijos diplomatai, taip dramatiškai išreiškę savo perėjimą į sukilėlių pusę.

„Mes ir toliau atstovaujame savo tėvynei Čekijoje, kaip ir visose kitose diplomatinėse misijose visame pasaulyje“, – sakoma diplomatų pareiškime.

Panašių vaizdų buvo galima išvysti ir kitose sostinėse, tarp jų arabų pasaulyje.

Libijos diplomatai Sirijoje paskelbė pranešimą, kad pereina į sukilėlių administracijos pusę.

„Mes, Libijos ambasados Damaske ambasadoriai ir nariai, skelbiame, jog visiškai palaikome vasario 17 dienos revoliuciją ir oficialiai paklustame Laikinajai pereinamajai tarybai“, – sakoma ambasados pareiškime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius