Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Libijos maršalas Kh.Haftaras paliko Italijoje vyksiančią saugumo konferenciją

Libijos nacionalinės armijos vadas Khalifa Haftaras antradienį nusprendė anksčiau nei planuota palikti Italijos pietiniame Palermo mieste surengtą konferenciją dėl padėties Libijoje, pranešė italų žiniasklaida.
Generolas Khalifa Haftaras
Generolas Khalifa Haftaras paliko Italijoje vyksiančią saugumo konferenciją / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Maršalas pirmadienį vakare atvyko į Palermą, kur jį pasitiko (Italijos) premjeras Giuseppe Conte, kad dalyvautų keliuose susitikimuose su kaimyninių šalių prezidentais ir aptartų vėliausius įvykius nacionaliniu ir tarptautiniu lygiu“, – rašo italų leidinys „LaPresse“.

„Maršalas Kh.Haftaras paskelbė, kad šiandien nedalyvaus Palerme vyksiančioje konferencijoje dėl Libijos“, – sakoma pranešime.

Taip pat pažymima, kad „anot Kh.Haftarui, kurio pajėgos kontroliuoja Libijos rytinę dalį, artimiausi veikėjų, maršalas nepanorėjo sėsti už vieno stalo su kai kuriais susitikimo dalyviais, kuriuos jis laiko islamo ekstremistais“.

Kiek anksčiau Italijos žiniasklaida, kad Kh.Haftaras dalyvavo G.Conte surengtame susitikime su Nacionalinės santarvės vyriausybės Tripolyje vadovu Feyezu al Sarraju.

Šiame susitikime taip pat dalyvavo Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas, Egipto prezidentas Abdel Fattahas al Sisi, Prancūzijos užsienio reikalų ministras Jeanas-Yves'as Le Drianas, Tuniso prezidentas Beji Caidas Essebsi, Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas ir JT atstovas Hassanas Salameh.

Tarptautinė konferencija dėl Libijos vyksta Palerme lapkričio 12–13 dienomis.

Šiuo metu Libiją valdo dvi stovyklos: šalies rytiniame Tobruko mieste yra parlamentas, o vakaruose esančioje sostinėje Tripolyje įsikūrusi JT remiama Nacionalinės santarvės vyriausybė.

Rytinę Libijos dalį kontroliuojanti valdžia veikia nepriklausomai nuo Tripolio ir kliaunasi Kh.Haftaro vadovaujamomis pajėgomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius