Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Libijos pajėgos užspeitė IS džihadistus Sirte

Libijos vyriausybę palaikančios pajėgos pirmadienį po nuožmių susirėmimų, per kuriuos žuvo ir buvo sužeista dešimtys žmonių, užspeitė „Islamo valstybės“ (IS) grupuotės džihadistus paskutinėse jų išsaugotose pozicijose Sirto mieste.
Sirtas
Sirtas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tripolyje įsikūrusią Libijos nacionalinės santarvės vyriausybei (GNA) ištikimos pajėgos daugiau nei prieš tris mėnesius pradėjo operaciją, kuria siekiama užimti paskutinį Šiaurės Afrikos IS bastioną.

Beveik mėnesį šias pajėgas smūgiais iš oro palaiko JAV karo aviacija, tarptautinei bendruomenei nerimaujant dėl augančios IS įtakos viename iš vos kelių IS operacijų centrų, esančių už Sirijos ir Irako teritorijų ribos.

IS bastioną Sirte, gimtajame nužudyto Libijos diktatoriaus Muamaro Kadhafi mieste, džihadistai kontroliavo nuo 2015-ųjų birželio, baiminantis, kad jį gali panaudoti kaip trampliną operacijoms Europoje rengti.

GNA palaikančios pajėgos pirmadienį pranešė, kad apsupo džihadistus mažiau nei dviejų kvadratinių kilometrų plote Sirte po to, kai prieš dieną atakavo vieną iš paskutinių dviejų IS užimtų rajonų.

Su IS kovojančios pajėgos pranešė, kad „užėmė kiek daugiau nei pusę trečiojo rajono ir 70 procentų pirmojo rajono“, prie jūros esančioje centrinėje miesto dalyje.

Nuo sekmadienio per puolimą, siekiant atsiimti visą Sirtą, žuvo mažiausiai 34 vyriausybę palaikantys kariai, 185 buvo sužeisti, nurodė vyriausybės pajėgų ligoninė.

Apie IS patirtus nuostolius informacijos nėra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius