Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Pompeo: JAV vadovas parašė B.al Assadui laišką dėl dingusio žurnalisto

JAV prezidentas Donaldas Trumpas asmeniškai parašė Sirijos vadovui Basharui al Assadui dėl nuo 2012 metų jo šalyje dingusio žurnalisto Austino Tice'o penktadienį pranešė valstybės sekretorius Mike'as Pompeo.
Austinas Tice'as
Austinas Tice'as / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„JAV vyriausybė nekart bandė įtraukti sirų pareigūnus siekiant Austino paleidimo“, – sakoma M.Pompeo pareiškime, kuris buvo paskelbtas minint aštuntąsias A.Tice'o dingimo metines.

„Prezidentas Trumpas kovo mėnesį parašė Basharui al Assadui siūlydamas tiesioginį dialogą“, – pridūrė valstybės sekretorius.

Tuomet D.Trumpas paskelbė savo pareiškimą, kuriame patvirtino savo prašymus dėl A.Tice'o ir pakartojo raginimą jį paleisti.

„Paprašiau Sirijos vyriausybės bendradarbiauti su mumis, kad surastume ir susigrąžintume Austiną. Aš dar kartą kviečiu Siriją padėti mums parvežti jį namo“, – sakė D.Trumpas.

A.Tice'as buvo laisvai samdomas fotožurnalistas, bendradarbiavęs su naujienų agentūra AFP, dienraščiu „The Washington Post“, leidybos bendrove „McClatchy“ ir kitais JAV žiniasklaidos kanalais, kol dingo Sirijoje 2012-ųjų rugpjūtį.

Praėjus mėnesiui pasirodė vaizdo įrašas, kuriame nežinomos ginkluotų vyrų grupės nelaisvėje atsidūrusiam A. Tice'ui, kuriam tuo metu buvo 31 metai, buvo užrištos akys.

Nuo to laiko nebuvo oficialios informacijos, ar jis yra gyvas, ar miręs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius