Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 12 10 /21:43

M.Pompeo perspėjo Rusiją nesikišti į JAV rinkimus

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo antradienį sakė perspėjęs Rusijos užsienio reikalų ministrą Sergejų Lavrovą, kad Maskva sulauks atsako, jeigu mėgins kištis į ateinančiais metais vyksiančius Amerikos prezidento rinkimus.
Sergejus Lavrovas ir Mike'as Pompeo
Sergejus Lavrovas ir Mike'as Pompeo / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Kalbant apie kišimąsi į mūsų vidaus reikalus, aiškiai pareiškiau, kad tai nepriimtina“, – M.Pompeo sakė per spaudos konferenciją, surengtą po Vašingtone įvykusių jo derybų su S.Lavrovu.

„Jeigu Rusija arba koks nors [kitas] užsienio veikėjas įsikištų, kad sutrukdytų mūsų demokratinius procesus, mes imsimės atsakomųjų veiksmų“, – pridūrė jis.

S.Lavrovas savo ruožtu dar kartą atmetė JAV žvalgybos išvadas, kad Rusija 2016 metais kišosi į rinkimus, atvedusius į valdžią prezidentą Donaldą Trumpą.

„Suprantame, kad bendram darbui trukdė – ir tebetrukdo – įtarumo Rusijos atžvilgiu banga, tiesiog užliejusi Vašingtoną. Šiandien vėl pabrėžėme, kad visos spekuliacijos dėl mūsų menamo kišimosi į JAV vidaus procesus neturi pagrindo – jokių tai patvirtinančių faktų nematėme, mums jų niekas nepateikė, ko gera, dėl to, kad jų neegzistuoja“, – kalbėjo Rusijos diplomatijos vadovas.

Pasak S.Lavrovo, tuojau po 2016 metų JAV prezidento rinkimų Rusija prašė kadenciją baigiančio prezidento Baracko Obamos administracijos sudaryti galimybę Maskvai atsakyti į įtarimus dėl kišimosi.

„Jokių atsakymų nebuvo“, – teigė jis.

S.Lavrovas taip pat dar kartą pasiūlė, kad Maskva – pykstanti dėl JAV paramos Rusijos nevyriausybinėms organizacijoms – ir Vašingtonas pasirašytų susitarimą dėl nesikišimo į viena kitos reikalus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius