Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mariupolio gynėjas ir „Azovstal“ fotografas – apie žodžius, kuriuos kartojo nelaisvėje

Mariupolio gynėjas ir „Azovstal“ gynusio pulko „Azov“ fotografas Dmytro Kozackis, kurio šaukinys „Orestas“, pirmą kartą pakomentavo savo paleidimą iš Rusijos nelaisvės, rašo „Ukrainska Pravda“.
„Azov“ pulko kovotojo nuotraukose užfiksuotos dienos „Azovstal“ gamykloje
„Azov“ pulko kovotojo nuotraukose užfiksuotos dienos „Azovstal“ gamykloje / Dmytro Kozackio nuotr.

„Instagram“ tinkle jis paskelbė nuotrauką su prierašu „Jei grįšime“, žodis „jei“ buvo perbrauktas ir pakeistas į „kada“.

„Frazė, kurią nuolat taisydavome pokalbiuose vieni su kitais nelaisvėje.

Ačiū visiems už sveikinimus ir palaikymo žodžius“, – rašė karys.

D.Kozackio nuotr./D.Kozackio „Instagram“ nuotr.
D.Kozackio nuotr./D.Kozackio „Instagram“ nuotr.

„Keturis mėnesius visada buvau tikras, kad ukrainiečiai mūsų nepamiršta ir šaukė apie mus visam pasauliui. Net be bendravimo ir žinių jaučiau drąsiausių, geriausių pasaulio žmonių palaikymą.

Džiaugiuosi, kad pagaliau galiu apkabinti savo artimiausius giminaičius, ir dėkoju visiems, kurie padarė šiuos mainus įmanomus“, – sakė D.Kozackis.

Skaudžiausia yra tai, kad daugelis brolių po Rusijos teroristinio išpuolio Olenivkoje, kur buvo kalinami Mariupolio gynėjai, daugiau niekada nebepamatys savo šeimų, pridūrė jis.

D.Kozackis paragino dėti pastangas, kad tie, kurie liko nelaisvėje, artimiausiu metu grįžtų namo.

„Tik tada būsiu visiškai laimingas. Esu namuose – Ukrainoje! Tęskime kovą“, – užbaigė jis.

Anksčiau „Oresto“ ir „Paukštės“ (Katerynos Poliščuk) nuotrauką paskelbė jo sesuo Daša.

D.Kozackis kartu su bendražygiais gynė Mariupolį, vėliau buvo apsuptyje gamykloje „Azovstal“, iš kurios pateko į nelaisvę.

Jis yra legendinių vaizdo įrašų ir nuotraukų iš „Azovstal“, kurios gavo apdovanojimus pasauliniuose nuotraukų konkursuose, autorius.

Smūgis Putinui

Per didelį apsikeitimą belaisviais rugsėjo 21 dieną Ukraina atidavė Rusijai su prezidentu Vladimiru Putinu siejamą prorusišką oligarchą ir politiką Viktorą Medvedčuką bei dar daugiau nei 50 rusų belaisvių.

Mainais atgavo daugiau nei 200 karių, tarp jų ir Mariupolį bei „Azovstal“ ilgai gynusio pulko „Azov“ vadą Denysą Prokopenką-Redį, jo pavaduotoją Sviatoslavą Palamarą-Kalyną, „Azov“ vyresnįjį karininką Olehą Chomenką, 36-osios atskirosios jūrų pėstininkų brigados vadą Serhijų Volynskį-Volyną ir Ukrainos nacionalinės gvardijos 12-osios brigados vadą Denysą Šlehą.

Šie mainai gali būti rimtas smūgis V.Putinui, nes iki šiol didžiausi Rusijos karo šalininkai net negalėjo pagalvoti, kad D.Prokopenka bus iškeistas, o separatistinėse respublikose buvo viešai rengiamasi „Azov“ karių tribunolui.

Ukrainos pajėgos ilgą laiką atsisakė pasiduoti „Azovstal“ gamykloje, nors trūko amunicijos ir atsargų, o rusų karių buvo daugiau, todėl visoje šalyje jos buvo giriamos už pademonstruotą didvyriškumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius