Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 08 19 /15:26

Maskva: Afganistano Pandžšyro slėnyje formuojasi pasipriešinimas Talibanui

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas ketvirtadienį pareiškė, kad Afganistano šiaurės rytiniame Pandžšyro slėnyje formuojasi pasipriešinimas Talibanui, vadovaujant viceprezidentui Amrullah Saleh ir Ahmadui Massoudui, vieno garsaus kovotojo su talibais sūnui.
Sergejus Lavrovas
Sergejus Lavrovas / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

„Talibanas nekontroliuoja visos Afganistano teritorijos: esama pranešimų apie situaciją Pandžšyro slėnyje, kur sutelktas Afganistano viceprezidento, pono Saleho, ir Ahmado Massoudo pasipriešinimas“, – per spaudos konferenciją Maskvoje žurnalistams sakė S.Lavrovas.

Rusų diplomatijos vadovas dar kartą paragino pradėti įtraukų dialogą, dalyvaujant visiems Afganistano politiniams veikėjams, kad būtų suformuota „platiems sluoksniams atstovaujanti vyriausybė“.

Į šiaurės rytus nuo Kabulo esantis Pandžšyro slėnis, dėl savo reljefo puikiai tinkantis gynybai, yra paskutinis likęs Afganistano vyriausybės pajėgų bastionas.

Remiantis socialiniuose tinkluose paskelbtais vaizdais, A.Salehas ir prieš Talibaną kovojusio Ahmedo Shaho Massoudo sūnus formuoja partizanų judėjimą tolesnei kovai su talibais.

Maskva optimistiškai vertina naują Kabulo vadovybę ir stengiasi palaikyti kontaktus su kovotojais, siekdama neleisti nestabilumui išplisti į kaimynines Vidurio Azijos respublikas.

Rusija paskelbė, kad jos ambasada Kabule nebus uždaryta, nors JAV ir kitos šalys šiuo metu karštligiškai evakuoja savo piliečius iš miesto.

Anksčiau šią savaitę rusų ambasadorius Afganistane Dmitrijus Žirnovas Kabule susitiko su Talibanu. Paskui jis pareiškė valstybinei televizijai, kad susitikimas buvo „teigiamas ir konstruktyvus“.

Kremlius pastaraisiais metais siekė užmegzti gerus santykius su Talibanu, nors jis Rusijoje yra uždraustas kaip „ekstremistinė“ organizacija. Šio islamistų judėjimo atstovai jau kelis kartus lankėsi Maskvoje, pastarąjį kartą – liepą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius