Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 23 /09:30

Meksikoje nužudytas jau 15-as šiais metais žurnalistas

Meksikos pietuose pirmadienį buvo nušautas žurnalistas, rengęs internetinę vietos naujienų laidą.
Meksikos vėliava
Meksikos vėliava / 123RF.com nuotr.

Fredidas Romanas, savo straipsnius skelbęs įvairiuose socialinės žiniasklaidos puslapiuose ir vietos laikraštyje, buvo rastas negyvas savo automobilyje Čilpansingo mieste, pietinės Gerero valstijos sostinėje, vėlai pirmadienį pranešė vietos prokuratūra.

F. Romanas tapo jau 15-uoju šiais metais šalyje nužudytu žiniasklaidos atstovu.

Kelios valandos iki žūties F. Romanas socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė ilgą straipsnį apie 2014 metais įvykusį incidentą, kai dingo 43 studentai iš Gerero, autobusu vykę į protesto akciją.

Praėjusią savaitę ši byla vėl atsidūrė dėmesio centre, kai tiesos nustatymo komisija studentų dingimą paskelbė „valstybiniu nusikaltimu“, prie kurio prisidėjo įvairių institucijų atstovai.

Savo „Facebook“ įraše F. Romanas užsiminė apie keturių pareigūnų, įskaitant buvusį generalinį prokurorą Jesusą Murillo Karamą, susitikimą maždaug tuo metu, kai dingo studentai.

Praėjusią savaitę minėtai komisijai paskelbus ataskaitą, J.Murillo Karamas buvo suimtas. Be to, buvo išduoti orderiai suimti dešimtis įtariamųjų, tarp kurių esama kariškių, policijos pareigūnų ir narkotikų kartelio narių.

Visgi kol kas neaišku, ar F.Romanas buvo nužudytas dėl savo žurnalistinio darbo.

Kruvini metai

Ramiojo vandenyno pakrantėje esančioje Gerero valstijoje dažnai įvyksta tarpusavyje besivaržančių narkotikų prekeivių gaujų, civilinių savigynos būrių ir kitų grupuočių susirėmimų.

2022-ieji yra vieni kruviniausių metų žiniasklaidai Meksikoje, kuri šiuo metu laikoma pavojingiausia šalimi žurnalistams už karo zonų ribų.

Prieš savaitę San Luis Rio Kolorado mieste šiaurės vakarinėje Sonoros valstijoje netoli JAV sienos buvo rastas negyvas nepriklausomas žurnalistas Juanas Arjonas Lopezas. Jis turėjo naujienų puslapį socialiniame tinkle „Facebook“.

Apie J.Arjono Lopezo dingimą buvo paskelbta rugpjūčio 9 dieną. Atlikus skrodimą nustatyta, kad žurnalisto mirties priežastis – smūgis į galvą buku daiktu.

Nuo 2000 metų šioje Lotynų Amerikos šalyje buvo nužudyta daugiau kaip 150 žiniasklaidos atstovų. Tik dalis žmogžudysčių buvo išaiškinta ir už jas atsakingi asmenys buvo nuteisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius