Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Miesto Teksase žydai ištiesė pagalbos ranką sudegintos mečetės netekusiems musulmonams

Nedideliame JAV Teksaso valstijos mieste Viktorijoje savaitgalį buvo sudeginta vienintelė mečetė. Nežinia, kas padegė Viktorijos islamo centrą, tačiau miesto musulmonams į pagalbą atskubėjo žydai, rašo „The Independent“.
Sudegusi Viktorijos miesto Teksase mečetė.
Sudegusi Viktorijos miesto Teksase mečetė. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vienintelė Viktorijos, kurioje gyvena apie 60 tūkst. žmonių, mečetė buvo padegta šeštadienį. Anksčiau pastatas dar buvo ir apiplėštas.

Miesto musulmonams neliko kur melstis, nors mečetė bus atstatyta. Tačiau jiems į pagalbą jau atskubėjo jų kaimynai žydai, paskelbę, kad įsileis musulmonus į Viktorijos sinagogą.

„Visi pažįsta vieni kitus. Pažįstu kelis mečetės lankytojus, ir mums jų pagailo. Kai įvyksta toks siaubas, turime laikytis išvien.

Viktorijoje yra apie 25-30 žydų ir apie 100 musulmonų. O mūsų pastatas tokiam mažam žydų skaičiui gana didelis“, – sprendimą pakviesti musulmonus į sinagogą aiškino Viktorijos žydų bendruomenės vadovas Robertas Loebas.

„Žydų bendruomenės nariai atėjo pas mane į namus ir davė man raktą nuo sinagogos“, – pridūrė vienas mečetės įkūrėjų Shahidas Hashmi.

Viktorijos islamo centras, kuriam ir yra mečetė, buvo atidaryta 2000 metais.

Be to, mieste ir internete renkami pinigai, už kuriuos bus atstatyta mečetė. Trečiadienį jau buvo surinkta per 900 tūkst. dolerių.

Kad dega mečetė, ugniagesiams buvo pranešta šeštadienį apie 2 val. ryto. Liepsnos buvo užgesintos tik po keturių valandų, o tyrėjai neabejoja, kad padegimas buvo tyčinis.

Gaisras kilo vos kelios valandos po to, kai JAV prezidentas Donaldas Trumpas paskelbė įsaką, kuriuo sustabdė septynių musulmoniškų valstybių piliečių priėmimą į Ameriką. Be to, 120-iai dienų sustabdytas pabėgėlių priėmimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius