-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pabėgėliai prasiveržė pro Vengrijos policijos užkardą, Danijos policininkai užtvėrė kelią į Švediją

Šimtai pabėgėlių prasiveržė pro policijos užtvaras Vengrijos bei Serbijos pasienyje ir žygiuoja keliu į sostinę Budapeštą, antradienio rytą pranešė BBC.
Pabėgėliai Vengrijoje
Pabėgėliai Vengrijoje / „Scanpix“/AP nuotr.

Apie 300 jų eina greitkeliu lydimi policijos pareigūnų. Dalis jų sutiko būti nuvežti autobusais į priėmimo centrą.

Tuo metu Graikijos vyriausybė ir Jungtinių Tautų pabėgėlių agentūra pasiuntė daugiau darbuotojų ir laivų į Lesbo salą tvarkytis su 25 tūkst. pabėgėlių, užplūdusių šią salą. Pabėgėlių centras čia įkurtas apleistame futbolo stadione.

Šiais metais į Vengriją neteisėtai pateko apie 167 tūkst. migrantų.

Tikimasi, kad per penkias dienas centras sugebės padėti pabėgėliams išvykti iš salos specialiai užsakytais laivais į Atėnus. Graikija Europos Sąjungos paprašė skubios pagalbos tvarkytis su didžiuliais pabėgėlių kiekiais, plūstančiais į šią šalį iš Turkijos.

Vengrijos gynybos ministras atsistatydino paaštrėjus pabėgėlių krizei

Vengrijos gynybos ministras Csaba Hende pirmadienį atsistatydino, neįvardijęs šio žingsnio priežasties, sakoma vyriausybės pranešime, paskelbtame valstybinės naujienų agentūros MTI, tačiau šis žingsnis buvo atliktas šalyje padidėjus įtampai dėl Europos migracijos krizės.

Po susitikimo, per kurį Cs.Hende pateikė naujausios informacijos apie pabėgėlių krizę, taip pat pažangą statant 4 m aukščio tvorą palei sieną su Serbija, 55 metų ministras pateikė atsistatydinimo raštą premjerui Viktorui Orbanui, kuris jį priėmė, nurodė MTI.

Šiais metais į Vengriją neteisėtai pateko apie 167 tūkst. pabėgėlių.

V.Orbano dešinioji vyriausybė nurodė armijai pastatyti prieštaringai vertinamą spygliuotų vielų užtvarą palei visą 175 km ilgio sieną su Serbija.

Vengrija pastaraisiais mėnesiais kartu su Italija ir Graikija tapo „fronto“ valstybėmis Europos migracijos krizėje: vien rugpjūtį į šalį pateko apie 50 tūkst. žmonių, atkeliavusių per vakarines Balkanų šalis.

V.Orbano dešinioji vyriausybė nurodė armijai pastatyti prieštaringai vertinamą spygliuotų vielų užtvarą palei visą 175 km ilgio sieną su Serbija.

Be to, armija stato 4 m aukščio tvorą, kurią planuojama užbaigti iki spalio 31 dienos.

Kai šis planas buvo paskelbtas liepą, planuota, kad tvoros statyba bus užbaigta iki lapkričio, bet mėnesiu vėliau V.Orbanas paskelbė, kad siena bus uždaryta iki rugpjūčio 31 dienos.

Cs.Hende dirbo gynybos ministro poste nuo V.Orbano vyriausybės atėjimo į valdžią 2010 metais. Jį pakeis 53 metų Istvanas Simicsko, dabartinis valstybės sekretorius sporto reikalams.

Danijos policija uždarė kelią, pabėgėlių būriams žygiuojant į Švediją

Pietų Danijoje policija pirmadienio vakarą uždarė vieną plentą, pabėgėlių grupėms žygiuojant link sienos su Švedija, garsėjančios dosnesne prieglobsčio suteikimo politika.

Pabėgėliai įsitraukė į susirėmimus su policija, kai dalis jų pabėgo, nenorėdami, kad būtų paimti jų pirštų atspaudai, nes baiminosi, kad turės registruotis kaip prieglobsčio ieškotojai Danijoje ir nebegalės keliauti į Švediją.

„Tai daroma siekiant užtikrinti plentu einančių žmonių saugumą“, – sakoma vietos policijos pranešime, kuris buvo paskelbtas uždarius pirmuosius 29 kilometrus kelyje iš Riodbiu uosto Danijos pietuose į Kopenhagą.

Anksčiau tą dieną apie 150 pabėgėlių pradėjo eiti tuo keliu, bet vėliau daugelis sutiko būti nuvežti į policijos skyrius ir pateikti dokumentus dėl prieglobsčio suteikimo Danijoje.

Jie buvo vieni iš maždaug 300 pabėgėlių, sekmadienį atvykusių į Riodbiu, kuris yra vienas iš judriausių Skandinavijoje uostų, iš kurio kursuoja daug keltų į Vokietiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius