-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirus prie Gazos Ruožo pašautam palestiniečių paaugliui aukų padaugėjo iki keturių

Mirus vienam Izraelio pajėgų pašautam palestiniečių paaugliui prie Gazos Ruožo sienos vykusių naujausių susirėmimų aukų padaugėjo iki keturių, šeštadienį pranešė islamistų judėjimo „Hamas“ kontroliuojamos teritorijos Sveikatos apsaugos ministerija.
Protestuotojai Gazos Ruože
Protestuotojai Gazos Ruože / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Naujausia auka tapo per protestus Gazos Ruožo pietinėje dalyje į galvą pašautas 15-metis Azzamas Oweida, nurodė ministerija.

Incidentas įvyko tūkstančiams Gazos Ruožo gyventojų jau penktą penktadienį iš eilės susirinkus protestuoti prie budriai saugomos anklavo ir Izraelio sienos.

Dauguma protestuotojų elgėsi taikiai, bet kai kurie svaidė akmenis ir degino padangas.

Nuo kovo 30-osios, kai palestiniečiai pradėjo Didžiuoju sugrįžimo žygiu pavadintus protestus, nuo Izraelio pajėgų ugnies jau žuvo 45 palestiniečiai. Per protestus reikalaujama, kad palestiniečiams pabėgėliams, išvarytiems iš savo žemių 1948 metais susikūrus žydų valstybei, būtų leista sugrįžti į savo namus, dabar esančius Izraelio teritorijoje. Dar per 1,5 tūkst. žmonių buvo sužeisti.

Apie jokius nukentėjusius izraeliečius pranešimų nebuvo.

Izraelio kariuomenė nurodė, kad penktadienį apie 10 tūkst. žmonių dalyvavo „riaušėse“ prie sienos ir kad kariai ėmėsi atsakomųjų „priemonių riaušininkams išvaikyti“.

Kariuomenė kaltina „Hamas“ naudojantis šiais protestais kaip priedanga atakoms vykdyti. Izraelis nuo 2008 metų keturiskart kariavo su šiuo palestiniečių islamistų judėjimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius