TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti

Netikėtumas: Izraelyje pakvipo vienybės vyriausybe

Izraelio dešinieji ir kairieji paprastai aršiai ginčijasi kone visais klausimais. Tad dabar gana netikėtai skamba žinia, kad dabartinis šalies premjeras Benjaminas Netanyahu ir dešiniųjų partijos „Likud“ lyderis priartėjo prie susitarimo su pagrindine opozicine Leiboristų partija dėl vienybės vyriausybės suformavimo, skelbia AFP.
Isaacas Herzogas ir Benjaminas Netanyahu
Isaacas Herzogas ir Benjaminas Netanyahu / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Skelbiama, kad intensyvios B.Netanyahu ir leiboristų lyderio Isaaco Herzogo derybos tęsiasi jau kelias savaites, o pastarasis jų rezultatus savo partijos nariams greičiausiai pateiks jau artimiausiomis dienomis.

Jei I.Herzogas su savo sąjungininkais prisijungtų prie vyriausybės, pasikeitusi situacija greičiausiai suteiktų naują postūmį Vidurio Rytų taikos procesui.

I.Herzogas pasisako už nepriklausomą Palestinos valstybę ir naujajame kabinete galėtų užimti užsienio reikalų ministro postą.

Egipto prezidentas Abelis Fattah al-Sisi antradienį abstrakčiai paragino Izraelį ir palestiniečius žengti istorinius žingsnius ir pasiekti taiką. Kai kurie analitikai tokius žodžius įvertino kaip bandymą įtikinti B.Netanyahu susitarti su I.Herzogu dėl vienybės vyriausybės.

Kaip rašo „Jerusalem Post“, jei tokia vyriausybė būtų suformuota, B.Netanyahu ir I.Herzogas galėtų nuvykti į Egiptą ir ten paskelbti apie naują taikos iniciatyvą, kuriai tarpininkautų Kairas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Užsisakykite 15min naujienlaiškius