Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netoli Saudo Arabijos sostinės numušta Jemeno sukilėlių raketa

Saudo Arabija pranešė, kad į pietvakarius nuo sostinės Rijado vėlai penktadienį, prieš JAV prezidento Donaldo Trumpo atvykimą į šią sunitų karalystę, numušė Jemeno sukilėlių paleistą balistinę raketą.
Rijadas
Rijadas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Buvo „perimta balistinė raketa, kurią paleido husių kovotojai“, sakoma Saudo Arabijos vadovaujamos koalicijos pareiškime, kuriame nurodoma, kad raketa nukrito negyvenamame rajone 180 km nuo Rijado.

D.Trumpas, kurio šalis šiai koalicijai tiekia ginklus, žvalgybinę informaciją ir degalų papildymo ore paslaugas, šeštadienį turi atvykti į Saudo Arabiją dvi dienas truksiantiems susitikimams su šios karalystės, kitų Persijos įlankos šalių ir religiniais musulmonų lyderiais.

Incidentas yra husių ir jų sąjungininkų, su eksprezidentu Ali Abdullah Salehu susijusių buvusių Jemeno saugumo pajėgų narių, tolimiausio nuotolio bandymas nuo pat to laiko, kai prieš dvejus metus jie pradėjo keršto atakas prieš Saudo Arabiją.

Saudo Arabijos vadovaujama koalicija į įvykius Jemene įsikišo daugiau kaip prieš dvejus metus, paremdama prezidentą Abedrabbo Mansourą Hadi.

Rijadas ir Vašingtonas kaltina Saudo Arabijos varžovą regione Iraną tiekiant ginklus husiams, bet Jungtinių Tautų komisija ataskaitoje sausio mėnesį nurodė, kad „nematė pakankamų įrodymų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius