-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Niujorko generalinė prokurorė D.Trumpui ir jo vaikams pareiškė ieškinį dėl sukčiavimo

Niujorko valstijos generalinė prokurorė Letitia James Donaldui Trumpui ir jo šeimai trečiadienį pareiškė civilinį ieškinį, kuriame buvęs JAV prezidentas ir jo šeimos nariai kaltinami su nekilnojamuoju turtu susijusiomis machinacijomis.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / AP/„Scanpix“ nuotr.

Remiantis ieškiniu, D.Trumpo verslo imperija išpūsdavo savo NT vertę, siekdama palankesnių bankų paskolų sąlygų, arba mažindavo grynąją valdomo turto vertę milijardais dolerių, siekdama išvengti didesnių mokesčių.

Kaip žurnalistams sakė L.James prokuratūra siekia, kad D.Trumpui būtų skirta baudų už 250 mln. JAV dolerių (eurų), o jo šeimai būtų „visam laikui“ uždrausta „užsiimti verslu Niujorke“.

Be to, norima buvusiam JAV prezidentui ir jo bendrovei uždrausti penkerius metus pirkti nekilnojamąjį turtą valstijoje.

L.James taip pat nurodė, kad jos vadovaujama prokuratūra JAV Teisingumo departamentui siunčia rekomendaciją dėl baudžiamojo persekiojimo.

Pats eksprezidentas trečiadienį pasmerkė Niujorko šį žingsnį kaip „dar vieną raganų medžioklę“, o L.James, kuri yra juodaodė, išvadino „rasiste“.

„Dar viena raganų medžioklė, vykdoma rasistės generalinės prokurorės Letitios James, kuri varžydamasi dėl gubernatoriaus posto patyrė fiasko, nesulaukusi beveik jokio visuomenės palaikymo“, – pareiškė D.Trumpas savo platformoje „Truth Social“.

Tuo metu jo atstovė Liz Harrington pasmerkė prokuratūros sprendimą kaip politinį žingsnį, žengtą Demokratų partijai priklausančios pareigūnės.

„Pasaka apie dvi teisingumo sistemas: vienoje nusikaltėliai išeina į laisvę, o kitoje demokratai persekioja tik savo politinius oponentus!“ – per „Truth Social“ parašė L.Harrington.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius