Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nobelio taikos premija – pabėgėlius priėmusiems savanoriams?

Graikų salų gyventojai, priėmė į Europą keliaujančius pabėgėliu, gali būti Nobelio taikos premijos laureatais 2016-aisiais, rašo „The Independent“. Daugelis Graikijos salų gyventojų turėjo netgi mesti darbus, kad priimtų į jų gyvenamas vietas per Egėjo jūrą plūstančius migrantus.
Migrantai ir pabėgėliai atplaukia į Lesbo salą
Migrantai ir pabėgėliai atplaukia į Lesbo salą / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Graikijos vyriausybė labai teigimai atsiliepė apie šių salų gyventojų pastangas ir jų savanorystę, o paramą tokiais Nobelio taikos premijos nominacijai išsakė ir Harvardo, Oksfordo, Prinstono, Kopenhagos bei Kornelio universitetų akademikai.

Peticija dėl Graikijos salų savanorių apdovanojimo jau sulaukė 300 000 ją remiančių asmenų parašų.

Peticijoje skelbiama, kad „paprasti šių salų gyventojai ir savanoriai buvo pirmose gretose tų, kurie jau ištisus mėnesius susiduria su Europos pabėgėlių krize, atverdami savo širdis ir namų duris tūkstančiams nuo karo ir teroro bėgančių asmenų“.

Siūloma nominuoti šiuos asmenis dėl jų „užuojautos ir drąsos, priglaudžiant tuos, kurie buvo pavojuje ir davė sektiną pavyzdį visam pasauliui“.

Nobelio taikos premija gali būti skiriama tik asmenims ar organizacijoms, tad šiuo metu sudarinėjamas sąrašas galimų nominantų, prisidėjusių prie visą Europą ištikusios krizės suvaldymo.

Savanoriai pasitinka jūra atkeliavusius asmenis ir suteikia jiems maisto, sausų rūbų, būtinųjų higienos priemonių bei padeda apgyvendinimo procese.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius