Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nobelio taikos premijos laureatas D.Muratovas: „Mums gėda“

Nobelio taikos premijos laureatas Dmitrijus Muratovas, Rusijos liberalios pakraipos dienraščio „Novaja gazeta“ vyriausiasis redaktorius, ketvirtadienį pasmerkė prezidentą Vladimirą Putiną dėl pradėto didelio karinio įsiveržimo į Ukrainą ir išreiškė nuogąstavimų, kad konfliktas gali išsivystyti į branduolinį karą.
Dmitrijus Muratovas
Dmitrijus Muratovas / AP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rusija Ukraina

„Mūsų šalis prezidento Putino įsakymu pradėjo karą su Ukraina. Ir nėra kam sustabdyti karo. Dėl to kartu su sielvartu mes ir aš jaučiame gėdą“, – „Novaja gazeta“ redakcijos vardu paskelbtame vaizdo pranešime sakė D.Muratovas.

„Vyriausiasis pajėgų vadas kaip pakabuką nuo brangios mašinos suka „branduolinį mygtuką“. Kitas žingsnis – branduolinė salvė? Niekaip kitaip negaliu paaiškinti Vladimiro Putino žodžių apie „atpildo ginklą“, – pridūrė jis.

Jis pridūrė, kad demonstruodama solidarumą su Ukraina „Novaja gazeta“ redakcija išleis laikraščio ketvirtadienio numerį rusų ir ukrainiečių kalbomis.

„Todėl, kad nepripažįstame Ukrainos priešu, o ukrainiečių kalbos – priešų kalba. Ir niekada nepripažinsime“, – pabrėžė D.Muratovas.

„Tik pasaulinis antikarinis judėjimas gali išgelbėti gyvybę šioje planetoje“, – pažymėjo Nobelio taikos premijos laureatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius