Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Norvegijoje gali būti sulaikytas V.Putino bendražygio sūnus

Spalio 17 d. Norvegijos Finmarko provincijoje policija sulaikė 47 metų vyrą, kuris, kaip praneša „The Barents Observer“, pasirodė esąs vieno iš artimų Vladimiro Putino bendražygių sūnus.
Vladimiras Putinas (kairėje) ir Vladimiras Jakuninas
Vladimiras Putinas (kairėje) ir Vladimiras Jakuninas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Policijos atstovė spaudai Anja Mikkelsen Indbjer sakė, kad sulaikytasis turi Rusijos ir Didžiosios Britanijos pilietybę. Be to, vyras sakė, kad gyvena Italijoje. Iš jo buvo konfiskuoti dronai ir elektroniniai prietaisai, kurie dabar tiriami. Policija pridūrė, kad dronų įrašų turinys bus svarbus šiai bylai. Vyras sulaikytas dviem savaitėms.

Pasak „Barents Observer“, 47 metų vyras yra gerai žinomo Rusijos verslininko ir artimo Vladimiro Putino bendražygio sūnus, turintis verslą Italijoje. Po Krymo aneksijos jo tėvas buvo įtrauktas į JAV Valstybės departamento sankcijų sąrašą. Po Rusijos invazijos į Ukrainą Norvegijoje sulaikytas vyras viešai pareiškė, kad griežtai nepritaria karui ir niekada nebalsavo už Vladimirą Putiną.

Šį apibūdinimą atitinka Andrejus Jakuninas, buvusio Rusijos geležinkelių vadovo Vladimiro Jakunino sūnus. A.Jakuninas gimė 1975 m., turi Didžiosios Britanijos pilietybę ir užsiima verslu Italijoje. Šį pavasarį duodamas interviu Italijos televizijos kanalui La7 jis sakė, kad nepritaria karui Ukrainoje ir niekada nebalsavo už Vladimirą Putiną ar jo partiją. A.Jakunino tėvui V.Jakuninui nuo 2014 m. JAV taiko sankcijas dėl Krymo aneksijos. V.Jakuninas laikomas artimu V.Putino bendražygiu.

Pastaruoju metu Norvegijoje sulaikyti keturi rusai, kurie neteisėtai naudojo dronus ir galėjo filmuoti bei fotografuoti slaptus objektus šalies šiaurėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius