Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nyderlandai atsisakys privalomo apmastymų prieš abortą periodo

Nyderlandų parlamentarai antradienį pritarė įstatymui, kuriuo panaikinamas privalomas penkių dienų apmastymų prieš abortą periodas, ir nurodė, kad moterys pačios turėtų turėti galimybę nustatyti laikotarpį prieš priimant sprendimą.
Abortas
Abortas / 123RF.com nuotr.

Dauguma žemųjų parlamento rūmų narių ir senatorių mano, kad „privalomo „atšalimo“ periodo panaikinimu pripažįstama moterų autonomija ir jų teisė apsispręsti“, sakoma aukštųjų parlamento rūmų pareiškime.

Įstatymo projektas, kurį iš pradžių pateikė keturi progresyviųjų, žaliųjų liberalų ir leiboristų parlamentarai, buvo patvirtintas didele persvara žemuosiuose rūmuose, o antradienį jį patvirtino valdančiosios koalicijos ir opozicinių partijų senatoriai.

Krikščioniškos, konservatyvios ir kraštutinių dešiniųjų partijos balsavo „prieš“, argumentuodamos, kad vadinamojo apmąstymų periodo panaikinimas pakenks negimusio vaiko teisei gyventi.

Tačiau įstatymo projekto iniciatoriai sakė, jog „įvairios studijos rodo, kad moteris ir gydytojai visai sugeba priimti gerai apgalvotą... sprendimą net ir be privalomo minimalaus konsultacijų periodo“, nurodoma Senato pareiškime.

Įstatymas įsigalios kitų metų sausį, visuomeniniam transliuotojui NOS sakė olandų sveikatos apsaugos ministras.

Abortai Nyderlanduose leidžiami nuo 1984 metų, procedūrą galima atlikti iki 24 neštumo savaitės, bet dauguma gydytojų nustato 22 savaičių ribą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius