Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Osamos bin Ladeno bendražygis kviečia kovoti ir su NATO, ir Muamaru Kadhafi

Artimiausias „Al Qaeda“ lyderio Osamos Bin Ladeno bendražygis Aimanas az-Zavahri paragino Šiaurės Afrikos musulmonus stoti į kovą su NATO pajėgomis Libijoje, penktadienį pranešė agentūra „Reuters“, remdamasi Tarptautinių teroristinių organizacijų tyrimo instituto (SITE) pranešimu.
Sukilėliai apžiūrinėja sunaikintą tanką prie Adždabijos.
Sukilėliai apžiūrinėja sunaikintą tanką prie Adždabijos. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 NATO Al Qaeda Libija

„Noriu atkreipti mūsų brolių musulmonų Libijoje, Tunise, Alžyre ir kitose islamo šalyse dėmesį, kad jeigu amerikiečiai ir NATO išsilaipins Libijoje, jos kaimynai Egipte, Tunise, Alžyre ir kitose islamo šalyse turės stoti į kovą ir su Kadhafi samdiniais, ir su NATO kariais“, – perduoda SITE A.az-Zavahiri vaizdo įrašą, kuris įrašytas dar prieš Vakarų šalių koalicijos karinės operacijos Libijoje pradžią.

Vasario viduryje Libijoje prasidėjo masinės demonstracijos, kurių dalyviai reikalavo, kad pasitrauktų daugiau kaip 40 metų šaliai vadovaujantis Muamaras Kadhafi. Šis priešiškumas vėliau peraugo į vyriausybės pajėgų ir maištininkų susidūrimus.

Kovo 18 dieną JT Saugumo Taryba priėmė rezoliuciją, kuri leidžia nustatyti virš Libijos neskraidymo zoną ir suteikia karinio įsikišimo galimybę.

Kovo 20-osios naktį tarptautinė koalicija (JAV, Britanija, Prancūzija, Italija, Kanada ir kai kurios kitos šalys) pradėjo karinę oro operaciją prieš Libijos režimą „Odyssey Dawn“ (Odisėjos aušra). Kovo 27 dieną vadovavimą visoms tarptautinių pajėgų karinėms operacijoms Libijoje perėmė NATO. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius