Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pabėgėlė iš okupuoto Popasnos miesto atpažino savo daiktus ant rusų tanko

Jungtinėje Karalystėje gyvenanti ukrainiečių pabėgėlė BBC pasakojo, kad nuotraukoje, kurioje užfiksuotas Popasnos gatvėmis riedantis rusų tankas, ant kurio prikrauta daiktų, atpažino iš jos namų pavogtus daiktus. Alina Koreniuk sako, kad nuotraukoje matyti naujas, dar neišpakuotas vandens šildytuvas, kurį ji nusipirko prieš karą.
Rusų tankas su pavogtais daiktais
Rusų tankas su pavogtais daiktais Popasnoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

A.Koreniuk su vaikais balandžio 8 d. išvyko iš Ukrainos ir gyvena Notingamšyre, kur ją priglaudė britų pora. Gegužės pabaigoje „Reuters“ darytoje nuotraukoje matyti tankas, važiuojantis pro subombarduotus gyvenamuosius pastatus Popasnos mieste. Nuo gegužės 8 d. šį Luhansko srities miestą kontroliuoja Rusijos kariai.

A.Koreniuk sako, kad nuotrauka buvo padaryta gatvėje, esančioje vos už penkių minučių kelio pėsčiomis nuo jos namų. Iš pradžių į tai dėmesį atkreipė jos vyras. „Jis sakė: „Ar nieko keisto nematai šioje nuotraukoje?“ ir paklausė manęs, ar matau tai, ką mato jis“, – pasakojo ji BBC.

Pasak jos, be dar iš dėžės neišpakuoto vandens šildytuvo, ant tanko matyti staltiesė iš jos vasarnamio, nauja „Disney“ patalynė jos vaikams ir raudona antklodė.

A.Koreniuk nestebina tai, kas įvyko. „Mes žinojome, kad viską, ko jie nesunaikins, pavogs“, – sakė ji.

A.Koreniuk, policininkė ir buvusi vaikų psichologė, su šeima pabėgo iš Popasnos vasario 24 d., kai prasidėjo Rusijos invazija ir apšaudymas. Išvykdama šeima pasiėmė labai nedaug daiktų. Jos motina buvo priversta palikti savo augintinį šunį, kuris nugaišo. Jos motina, senelė ir vyras vis dar yra Ukrainoje, tačiau saugioje vietoje.

Praėjusią savaitę portalas „Mediazona“ paskelbė miestų, į kuriuos Rusijos kariuomenė iš Ukrainos pasienio regionų išsiuntė 58 tonas pagrobtų daiktų, sąrašą. Siuntiniuose buvo treniruokliai, konservai, televizoriai, automobilių padangos ir palapinės.

Rusija neigia, kad jos kariai plėšikauja Ukrainoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius