Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 08 31 /16:36

Pabėgėliai iš Vengrijos traukiniais vyksta į Austriją ir Vokietiją

Šimtams žmonių, kurie ilgas dienas buvo įstrigę laikinose pabėgėlių stovyklose Budapešto traukinių stotyse, pirmadienį buvo leista lipti į tarptautinius traukinius ir vykti į Austriją bei Vokietiją.
Pabėgėlių šeima
Pabėgėlių šeima / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak naujienų agentūros AFP korespondento, stotyse saugumo pareigūnų nesimatė. Migrantai, dauguma iš Sirijos, skubėjo sulipti į komercinius traukinius, vykstančius į Vieną, Miuncheną ir Berlyną.

Išvykstantieji, tarp kurių buvo šeimos su vaikais, į traukinius lipo ramiai. Kiek anksčiau pirmadienį 35 metų siras Sami parodė neseniai už 120 eurų įsigytą bilietą į taukinį, kuris 13 val. 10 min. turėjo išvykti į Miuncheną.

„Aš čia su savo dviem sūnumis miegojau ant grindų kaip šuo šešias dienas, – sakė jis. – Šiandien mes išvykstame iš šios šalies ir prisijungsime prie mano seserų Miunchene“.

Sustabdė traukinį su keliais šimtais pabėgėlių 

Prie Austrijos sienos sustabdytas į Miuncheną važiavęs traukinys su keliais šimtais migrantų, vos prieš kelias valandas išvykęs iš Budapešto, kurio pareigūnai leido atvykėliams išvykti, nors daugelis jų neturėjo leidimo keliauti po Europos Sąjungą.

„Jame yra maždaug 300-400 migrantų. Jie išlaipinami iš traukinio... Jie bus perkelti į tarpmiestinį traukinį, vykstantį į Vieną“, – informavo policijos atstovas Romanas Haslingeris naujienų agentūrą AFP.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius