Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 02 /15:43

Pabėgėliai užplūdo Vokietiją – per valandą užregistruojama 100 žmonių

Vokietijoje trečiadienį per valandą buvo registruojama daugiau nei 100 migrantų, į Miuncheną riedant sausakimšiems traukiniams su rekordiniu atvykėlių skaičiumi, pranešė policija.
Į Miuncheno stotį atvyko traukinys su migrantais.
Į Miuncheno stotį atvyko traukinys su migrantais. / „Scanpix“/AP nuotr.

Vidutiniškai nuo vidurnakčio iki 6 val. ryto visoje šalyje per valandą buvo užregistruojami 109 asmenys, nelegaliai kirtę sieną.

Iš viso antradienį šalyje buvo užregistruoti 3 709 žmonės – dukart daugiau nei ankstesniųjų savaičių dienos vidurkis. Daugiausia jų atvyko traukiniais į Miuncheną per Austriją iš Vengrijos.

Iš pabėgėlių, neturinčių galiojančių vizų, 3 170 per dieną buvo užregistruoti policijos apygardoje, administruojančioje Miuncheną ir rajonus, esančius prie Austrijos sienos, informavo policijos atstovas Gero von Vegesackas.

Vokietija – stipriausia ekonomika ir daugiausiai gyventojų turinti šalis – dabar yra labiausiai geidžiamas nuo konfliktų ir skurdo bėgančių migrantų kelionės tikslas.

Šiemet Vokietijos policija užregistravo daugiau nei 125 tūkst. nelegalių sienos kirtimo atvejų – daugiau nei dukrat daugiau nei per visus praėjusius metus, kai jų buvo maždaug 57 tūkst., ir gerokai daugiau nei 2013-ųjų maždaug 26 tūkst. rodiklis.

Pernai daugiausiai nelegalių migrantų į Vengriją pateko iš karo draskomos Sirijos, kiek mažiau iš Eritrėjos, Afganistano, Kosovo ir Serbijos.

Italija griežtins kontrolę

Italija yra pasiruošusi įvesti asmens dokumentų kontrolę prie Brenero sienos perėjos Austrijos pasienyje, sulaukusi Vokietijos prašymo padėti sumažinti į Bavariją plūstančių migrantų srautą, trečiadienį pranešė šiaurinė Bolcano provincija.

Roma yra pasiruošusi „atnaujinti“ kontrolę, kaip tai buvo padariusi birželį per Didžiojo septyneto viršūnių susitikimą, kadangi „ši laikina priemonė leis Bavarijai persiorganizuoti ir spręsti problemą“, sakoma provincijos pareiškime.

Šis regionas taip pat yra pasiruošęs priimti „300-400 pabėgėlių“, laikinai apgyvendindamas juos atitinkamai pritaikytose sporto salėse. Tam vadovauja civilinės apsaugos agentūra, o išlaidas dengia valstybė.

Bolcanas, kuris yra šiaurinės Italijos daugiausiai vokiškai kalbančiame Trentino-Alto Adidžės regione, pranešė, kad Bavarija paprašė „logistinės paramos“.

Šis regionas taip pat yra pasiruošęs priimti „300-400 pabėgėlių“, laikinai apgyvendindamas juos atitinkamai pritaikytose sporto salėse. Tam vadovauja civilinės apsaugos agentūra, o išlaidas dengia valstybė.

„Bavarija stebi rekordinį skaičių atvykėlių, daugiausia atkeliaujančių Balkanų keliu, kurie daro padėtį nevaldoma“, – nurodoma pranešime, kuriame priduriama, kad taip pat stengiamasi „rasti naujų pastatų ir greitai susitvarkyti su geometrine progresija augančiu migrantų skaičiumi“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius