Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panama Papers išvertė iš posto ofšorų meistrą iš Armėnijos

Armėniją sudrebinęs skandalas dėl šalies Sprendimų vykdymo tarnybos vadovo, generolo majoro Migrano Pogosiano nuotykių ofšorinėse kompanijose kainavo jam postą. Naujienų portalas „Hetq“, atskleidęs, kad šis armėnas turi trijų Panamoje registruotų kompanijų akcijų, pranešė, kad M.Pogosianas traukiasi iš pareigų.
Migranas Pogosianas
Migranas Pogosianas / OCCRP nuotr.

Vyriausiasis sprendimų vykdytojas Armėnijoje atsakingas už tai, kad visi teismų sprendimai būtų tinkamai įgyvendinami. Užimant šias pareigas reikia puikiai žinoti šalies įstatymus.

Vis dėlto paaiškėjo, kad M.Pogosianas puikiai išmano ir visuomenei nežinomą sritį – ofšorinių zonų voratinklį, į kurį paslėpti savo turtą per priedangos kompanijas lenda nemažai turtingiausių pasaulio žmonių.

Esą ne tik M.Pogosianas, bet ir jo giminaičiai valdo kelias ofšorines įmones, o dalis jų veikia taip įmantriai, kad labai sunku nustatyti tikruosius jų savininkus.

Šešėlinius milijardus, cirkuliavusius per mokesčių rojus ir bankus keliose valstybėse, įvardinti leidžia nutekėję „Mossack Fonseca“ duomenys, kuriuos gavo Vokietijos leidinys „Süddeutsche Zeitung“.

Šiais duomenimis leidinys pasidalijo su tarptautiniu tiriamosios žurnalistikos centru „International Consortium of Investigative Journalists“ (ICIJ), kuris koordinavo daugiau nei trijų šimtų žurnalistų iš viso pasaulio jungtinį darbą.

„Hetq“ žurnalistai išsamų tyrimą atliko bendradarbiaudami su tiriamosios žurnalistikos centru „Organized Crime and Corruption Reporting Project“ (OCCRP). Tyrimą galite rasti čia.

Armėnijoje dėl paslėptų M.Pogosiano ir jo žmonos turtų kilo nemenkas triukšmas – toks, kad Sprendimų vykdymo tarnyba išplatino pranešimą savo vadovo vardu, kuriame paskelbė, jog M.Pogosianas traukiasi iš posto.

Tiesa, priežastis keistoka. M.Pogosianas pareiškė esąs nuliūdintas, kad jo pavardė minima greta Azerbaidžano prezidento Ilhamo Alijevo.

„Man nepriimtina tai, kad aš tapau priežastimi sieti mano šalį ir diktatūros valdomą Azerbaidžaną. Todėl įteikiau atsistatydinimo prašymą“, – teigė M.Pogosianas, pridūręs, kad paaiškinimus dėl ofšorinių sąskaitų pateiks jau kaip civilis.

Daugiau medžiagos apie Panama Papers skandalą galite skaityti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius