Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 03 21 /07:35

Pas Salahą Abdeslamą policiją atvedė nešvari stiklinė ir įtartina pica

Daugiau nei 120 dienų sugebėjęs slapstytis, Salahas Abdeslamas buvo galų gale sučiuptas. Pareigūnams jis įkliuvo dėl paliktos nešvarios stiklinės ir įtartino picos užsakymo, rašo „Politico“.

Paaiškėjo, kad paskutinis gyvas Paryžiaus teroro aktų rengėjas nuo lapkričio 14 d. slapstėsi Briuselyje. Į Belgiją po teroro aktų jį atvežė draugai, ir jis pranyko Molenbeko rajone.

Pareigūnų pastangos surasti S.Abdeslamą ilgai nedavė vaisių. Tačiau antradienį Belgijos ir Prancūzijos policija šturmavo butą Foresto rajone, kuris buvo laikomas teroristų buveine. Policininkus pasitiko ginkluoti teroristai, kilo susišaudymas. Vienas jų buvo nukautas, kiti du – paspruko stogais.

Per kratą bute ant neišplautos stiklinės buvo rasti S.Abdeslamo pirštų atspaudai – tai įtikino pareigūnus, kad teroristas vis dar slapstosi Briuselyje. Atnaujinta jo paieška mieste policiją atvedė prie namo, esančio visai šalia jo buvusio namo Molenbeko rajone.

Pareigūnai kurį laiką stebėjo įtarimų sukėlusį būstą. Palaipsniui jie įsitikino, kad name yra daugiau žmonių, nei matyti ateinančių į jį.

Jų įtarimus išsklaidė name gyvenusios moters užsakymas maistui – ji užsisakė neįprastai didelę picą. Tai policininkams buvo ženklas, kad namie yra tikrai didesnė žmonių grupė.

Kaip rašo „Politico“, apie 16.40 val. į namą įsiveržę pareigūnai rado šią moterį, geriančią arbatą su dviem draugais, keliais vaikais ir S.Abdeslamu. Teroristas bandė sprukti, tačiau buvo pašautas į koją ir sulaikytas. Taip pat – jo bendrininkas, žinomas vardu Amine'as Choukri.

Policija sulaikė ir tris Paryžiaus teroro aktų rengėją ir vykdytoją slėpusios šeimos narius.

Sugautas 26-erių bėglys buvo apkaltintas teroristinėmis žmogžudystėmis ir dalyvavimu teroristinėje organizacijoje, rašo lrt.lt. Belgijos užsienio reikalų ministras sako, kad jis tyrėjams pareiškė rengęs kažką naujo Briuselyje ir tuo esą galima patikėti, nes jis turėjo daug ginklų ir buvo pradėjęs burti naują tinklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius