-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio bankas paragino šalis stiprinti pastangas kovoje su koronavirusu

Pasaulio bankas pirmadienį paragino šalis sustiprinti kovos su naujojo koronaviruso protrūkiu programas ir pareiškė, jog ir pats ketina sutelkti išteklius kovai su epidemija.
Pasaulio bankas
Pasaulio bankas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Raginame visas šalis stiprinti savo sveikatos priežiūros stebėjimo ir reagavimo sistemas, kurios yra būtinos siekiant sustabdyti šio ir bet kokių būsimų protrūkių plitimą“, – sakoma Pasaulio banko pranešime.

„Pasaulio banko grupė peržiūri finansinius ir techninius išteklius, kuriuos galima greitai sutelkti remiant nukentėjusias šalis“, taip pat „glaudžiai bendradarbiauja su tarptautiniais partneriais, kad paspartintų tarptautinį atsaką“, pažymėjo institucija.

Nuo to laiko, kai viruso protrūkis buvo užfiksuotas Kinijoje, jis jau nusinešė 425 žmonių gyvybes šalyje, o Kinijos žemyninėje dalyje 349 mirtimis viršijo ​​nuo 2002–2003 metais vykusio ūmaus kvėpavimo takų sindromo (SARS) protrūkio mirusiųjų skaičių.

Nuo SARS galiausiai visame pasaulyje mirė beveik 800 žmonių.

Naujuoju virusu užsikrėtė jau maždaug 17,2 tūkst. žmonių ir jis išplito daugiau nei 20 šalių.

Nerimaujama, kad virusas gali paralyžiuoti Kiniją ir pakenkti pasaulio ekonomikos augimui.

Pasaulio bankas pareiškė, kad „stebi platesnį šios krizės ekonominį ir socialinį poveikį“ ir rems „Kinijos pastangas reaguoti, įskaitant jos pastangas išlaikyti savo ekonomikos atsparumą“.

Tarptautinio valiutos fondo vadovė Kristalina Georgieva praėjusią savaitę teigė, kad neigiamas poveikis ekonomikai 2020 metais pirmąjį pusmetį yra tikėtinas, tačiau „būtų neatsakinga spekuliuoti dėl to, kas gali nutikti“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius