Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio įdomybės: kalėdinių dainų koncertas – pamėgdžiojant ožkų mekenimą

Atrodytų, kad švedų moterų choro surengtas 10 min. kalėdinių dainų koncertas – paprastas renginys, bet moterys dainuoja imituodamos ožkos mekenimą. Choristės teigia, kad toks dainavimas labai išlaisvina, nes paprastai chorinė muzika suvokiama kaip labai rimta. Tačiau iš pirmo žvilgsnio juokinga ar net absurdiška idėja slepia daug gilesnę mintį.
Kalėdų eglė Romoje
Kalėdų eglė Romoje / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Koncertą organizavo labdaros organizacija, kuri nori pabrėžti svarbų ožkų vaidmenį moterų, gyvenančių besivystančiose šalyse, kasdienybėje. Ožkos, pabrėžia organizacijos atstovai, yra ne tik maisto, bet ir pajamų, kurias motinos dažnai skiria vaikų mokslams, šaltinis.

VIDEO: Moterys, kurios dainuoja imituodamos ožkos mekenimą.

***

Naujausia statistika rodo, kad Didžiojoje Britanijoje Kalėdas sutiko 124 tūkst. benamių vaikų. Tai dešimtadaliu daugiau nei praėjusiais metais. Šie vaikai negyvena gatvėje, tačiau kartu su šeimomis Kalėdas jie sutiko laikinose prieglaudose, kurias šeimoms kartais tenka pakeisti kelis kartus per metus. Maždaug trečdalis namų neturinčių vaikų ir jų šeimų yra Londone. Vyriausybė naujausius duomenis vadina šokiruojančiais ir keliančiais nerimą.

***

Tikriausiai paskutinė vieta žemėje, kur tikėtumėtės pamatyti sniego, būtų Sacharos dykuma. Vis dėlto priešpaskutinę gruodžio savaitę vienas Alžyro kaimas Sacharos dykumoje sulaukė sniego. Kaimas įsikūręs kilometro virš jūros lygio aukštyje. Tai tik antras užfiksuotas kartas, kai vienoje sausiausių ir karščiausių pasaulio vietų buvo sulaukta sniego. Pirmasis kartas buvo 1979-aisiais.

***

JAV per kalėdinį laikotarpį prekybos centruose buvo paskelbtas purškiamos plaktos grietinėlės deficitas. Tokia padėtis susiklostė ne dėl grietinėlės, bet dėl azoto oksido trūkumo. Jį nulėmė dar rugpjūtį kompanijos „Airgas“ gamykloje Floridoje įvykęs sprogimas, nusinešęs vieno žmogaus gyvybę.

Esant azoto oksido dujų deficitui, kompanija dujas pirmiausia tiekia gydymo įstaigoms. Tik vėliau bus pagalvota apie purškiamos grietinėlės mėgėjus, o kol kas prekybininkai klientams siūlo susiplakti grietinėlę patiems.

***

Pagrindinė Kalėdų eglė Romoje po lavinos nusiskundimų buvo papuošta iš naujo. Socialiniuose tinkluose eglutė vadinta gėdinga, sukeliančia pykinimą ar tiesiog šlykščiausia Kalėdų eglute pasaulyje. Daugelis žmonių prie įrašų internete pridėdavo žymą, lietuviškai reiškiančią „Taupymo eglutė“.

Viename daugiausia reakcijų sulaukusiame įraše buvo sakoma, kad varganos dekoracijos (daugybė skylių ir šiukšlių) atspindi situaciją mieste. „Ar norėtume, kad miesto veidas pasikeistų?“ – buvo klausiama Romos gyventojų. Romos merė Virginia Raggi sureagavo į kritiką ir ant Italijos sostinės Kalėdų eglės atsirado daugiau papuošimų.

***

Antrą kartą per penkerius metus norvegai pasiekė ilgiausio traukinuko iš imbierinių meduolių rekordą. Jo ilgis 370 m 75 cm. Šį kartą imbierinių meduolių traukinukas puošia neseniai atidarytą Holmestrano miesto traukinių stotį.

Organizatoriai teigia, kad kalėdinis rekordas galėjo būti ilgesnis, nes esą apie 30 vagonų per darbus suskilo. 700 kg svorio kalėdinį traukinuką padėjo kepti 800 miesto mokyklų mokinių. Vis dėlto jie neparagaus saldžių savo darbo vaisių, nes maisto inspekcija patvirtino, kad traukinukas netinkamas valgyti žmonėms, todėl 700 kg imbierinių meduolių taps kalėdine puota kiaulėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius