Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pasiuntinys prie JT Ženevoje: Etiopija atmeta ataskaitą dėl žmogaus teisių

Etiopijos pasiuntinys prie Jungtinių Tautų Ženevoje antradienį atmetė JT tyrėjų ataskaitą, kurioje Adis Abeba kaltinama galimais nusikaltimais žmoniškumui Tigrėjuje, įskaitant bado kaip karo ginklo naudojimą.
Danakilio regionas
Etiopija / Dano Pankevičiaus nuotr.

„Nėra nė vieno įrodymo, kad Etiopijos vyriausybė humanitarinę pagalbą naudojo kaip karo priemonę“, – naujienų agentūrai AFP sakė Etiopijos nuolatinis atstovas prie JT Ženevoje ambasadorius Zenebe Kebede.

JT tyrėjai pirmadienį pareiškė, kad rado įrodymų, jog nuo 2020 metų lapkričio, kai šiauriniame Tigrėjaus regione prasidėjo kovos, visos pusės įvykdė daugybę pažeidimų.

JT ekspertai atkreipia dėmesį į sudėtingą padėtį Tigrėjuje, kur vyriausybė ir jos sąjungininkai daugiau nei metus neleidžia maždaug 6 mln. žmonių naudotis pagrindinėmis paslaugomis, įskaitant internetą ir bankininkystę, ir kur dėl griežtų humanitarinės pagalbos prieinamumo apribojimų 90 proc. gyventojų labai reikia pagalbos.

Tigrėjaus liaudies išlaisvinimo fronto (TPLF) atstovas Getachew Reda AFP komentuodamas šią ataskaitą pareiškė, kad Tigrėjaus valdžia „visada tvirtino“, jog Etiopijos vyriausybė yra atsakinga už nusikaltimus žmoniškumui šiame regione.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius