-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paviešintas vaizdo įrašas, kuriame galimai užfiksuotas Ukrainos lėktuvo numušimo momentas

„New York Times“ ketvirtadienio vakarą paviešino vaizdo įrašą, kuriame, portalo teigimu, užfiksuotas momentas, kuomet raketa trečiadienio naktį numuša Ukrainos lėktuvą. „New York Times“ tvirtina, kad vaizdo įrašas buvo patikrintas ir jis – nesuklastotas.
Vaizdo įraše galimai užfiksuotas Ukrainos lėktuvo numušimo momentas
Vaizdo įraše galimai užfiksuotas Ukrainos lėktuvo numušimo momentas / Kadras iš vaizdo įrašo

Vaizdo įrašas, anot portalo, darytas Parando mieste, netoli Teherano oro uosto. Juo taip pat pasidalino CNN, „Forbes“, „Bellingcat“ bei „Conflict Intelligence Team“ tyrėjai ir kiti užsienio portalai.

Vaizdo įrašu pasidalinęs „New York Times“ nurodo, kad raketa pataikė į lėktuvą, tačiau lėktuvas iškart nesprogo.

Laineris dar keletą minučių toliau skrido, tuomet apsisuko oro uosto link jau liepsnodamas, sprogo ir sudužo.

Vaizdo ir garso užuominos filmuotoje medžiagoje atitiko skrydžio trajektorijos informaciją ir palydovo darytus vaizdus iš vietos, kurioje sudužo lėktuvas. Palydoviniai vaizdai buvo nufotografuoti ketvirtadienį ir juos „The New York Times“ pateikė kosminių technologijų bendrovė „Maxar Technologies“. Anot portalo, tai ir padėjo patikrinti vaizdo įrašo autentiškumą.

Ukrainos oro linijų lėktuvą numušė Irano raketa?

Kaip jau ketvirtadienį rašė 15min, JAV žiniasklaida pranešė, kad Ukrainos oro linijų keleivinį lėktuvą, kuris trečiadienio rytą sudužo netrukus po pakilimo Teherano oro uoste, per klaidą numušė Irano priešlėktuvinė raketa. Turintis tokių duomenų pranešė ir Kanados premjeras Justinas Trudeau.

Per spaudos konferenciją J.Trudeau pranešė, kad Kanados žvalgyba bei jos sąjungininkės turi duomenų, rodančių, kad Ukrainos lėktuvas Irane buvo numuštas Irano žemė-oras raketos.

JAV žiniasklaidoje irgi cituojami pareigūnai, teigiantys, kad amerikiečių žvalgyba atpažino Irano priešlėktuvinės gynybos baterijos aktyvavimo vadinamąjį pėdsaką. Esą buvo paleistos dvi raketos.

Versiją, kad lėktuvas, kuriuo skrido 176 žmonės, galėjo būti pašautas, stiprina ir liudininkų pasakojimai, esą keleivinis lėktuvas užsidegė dar ore.

Anksčiau ketvirtadienį Irano civilinės aviacijos organizacija pati paskelbė, kad prieš suduždamas lėktuvas apsisuko atgal į oro uostą.

VIDEO: Paviešinti vaizdai, užfiksuoti iš įvykio vietos po Ukrainos oro linijų lėktuvo aviakatastrofos

„Lėktuvas, iš pradžių skridęs į vakarus, palikdamas oro uosto zoną, iškilus problemai pasuko į dešinę ir avarijos metu skrido atgal į oro uostą“, – vėlai trečiadienį paskelbė Irano civilinės aviacijos organizacija.

„Lėktuvas dingo iš radaro ekranų pasiekęs 8 000 pėdų (2 400 m) aukštį. Pilotas neišsiuntė jokio radijo pranešimo apie neįprastas aplinkybes“, – pridūrė tarnyba.

VIDEO: Irane sudužus Ukrainos keleiviniam lėktuvui žuvo 176 žmonės

„Pasak liudininkų, lėktuve buvo pastebėtas didėjusio intensyvumo gaisras“, – pridūrė organizacija, skelbdama pirmuosius katastrofos tyrimo rezultatus.

MAU reiso PS752 laineris „Boeing 737-800“, turėjęs skristi į Kijevą, trečiadienį anksti ryte sudužo vos pakilęs iš Teherano tarptautinio oro uosto. Žuvo visi 176 juo skridę žmonės – 167 keleiviai ir devyni įgulos nariai.

Dėl katastrofos sausio 9-oji Ukrainos prezidento įsaku paskelbta gedulo diena.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius