Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pentagonas: JAV gins Irano griaunamą tarptautinę tvarką

JAV gynybos sekretorius Markas Esperis pirmadienį pareiškė, kad Amerikos kariuomenė rengia atsaką po atakos prieš Saudo Arabijos naftos pramonės infrastruktūrą. 
Markas Esperis
Markas Esperis / „Scanpix“/AP nuotr.

Po Baltuosiuose rūmuose įvykusio pokalbio su prezidentu Donaldu Trumpu gynybos sekretorius sakė, kad Iranas griauna tarptautinę tvarką.

Tačiau M.Esperis tiesiogiai neapkaltino Teherano dėl šeštadienio atakų prieš du didelius naftos kompleksus Saudo Arabijoje, dėl kurių šalies naftos eksporto pajėgumai sumažėjo beveik perpus.

„Jungtinių Valstijų kariuomenė ir mūsų tarpžinybinė komanda kartu su mūsų partneriais sprendžia, kaip atsakyti į šią beprecedentę ataką ir apsaugoti tarptautinėmis taisyklėmis grindžiamą tvarką, kurią griauna Iranas“, – parašė gynybos sekretorius socialiniame tinkle „Twitter“.

Anot M.Esperio, jis ir Pentagono vadovybės nariai susitiko su D.Trumpu po šeštadienio atakų, per kurias, pasak analitikų, buvo panaudotos bepilotės skraidyklės ir, galbūt, sparnuotosios raketos, paleistos iš kaimyninės valstybės.

Kiek anksčiau M.Esperis taip pat pasikalbėjo su Saudo Arabijos de facto valdytoju sosto įpėdiniu princu Mohammedu bin Salmanu ir Irako gynybos ministru Najah al Shemmari.

Visgi kol kas nėra jokių užuominų, kokį atsaką svarsto Vašingtonas ar jo sąjungininkės Persijos įlankoje.

Irano palaikomi Jemeno husių sukilėliai prisiėmė atsakomybę už šeštadienio ataką.

Tačiau su husių sukilėliais kovojanti Rijado vadovaujama tarptautinė koalicija anksčiau pirmadienį pareiškė, kad per ataką buvo panaudoti Irane pagaminti ginklai. Visgi kol kas tebėra neaišku, iš kur jie buvo paleisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius