Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pentagono vadovas liepė išvesti iš protestų apimto Vašingtono visus karius

JAV gynybos sekretorius Markas Esperis penktadienį liepė sugrįžti į savo bazes visiems į Vašingtoną nusiųstiems reguliariųjų pajėgų daliniams, pranešė armijos sekretorius Ryanas D.McCarthy.
Pentagonas
Pentagonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Anksčiau iš Vašingtono jau buvo išvesta 700 karių, priklausančių 82-ajai oro desanto divizijai ir atvykusių į JAV sostinę iš Fort Brago bazės Šiaurės Karolinoje.

Dabar išvedami likę 900 karo policininkų, šią savaitę atsiųstų iš Fort Brago ir Fort Dramo bazės Niujorko valstijoje.

Pirmadienį Pentagonas paskelbė, kad į Vašingtono rajoną siunčiama 1 600 kariškių, turėjusių palaikyti tvarką sostinėje, vykstant protestams ir riaušėms dėl afroamerikiečio George'o Floydo žūties jį suimant Mineapolio policininkams.

Kai kuriuose Amerikos miestuose, įskaitant Vašingtoną, demonstracijos peraugo į riaušes, vandalizmą, padegimus, plėšikavimą parduotuvėse ir aršius susirėmimus su teisėsaugos pareigūnais. Abi pusės patyrė aukų, daug žmonių nukentėjo. Nemažai gubernatorių įvedė savo valstijose komendanto valandą ir pasitelkė Nacionalinę gvardiją.

Susiklosčius tokiai padėčiai, JAV prezidentas Donaldas Trumpas įsakė Pentagonui siųsti į Vašingtoną reguliariąsias pajėgas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius