-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pietų Korėjoje dėl taifūno Tapah nukentėjo kelios dešimtys žmonių

Galingas taifūnas Pietų Korėjos pietinėje dalyje sužeidė 26 žmones ir be elektros paliko maždaug 27 790 namų, pirmadienį pranešė pareigūnai.
Taifūnas Tapah
Taifūnas Tapah / „Scanpix“/AP nuotr.

Taifūnas Tapah anksčiau užklupo kai kuriuos Japonijos pietinių salų rajonus, į kuriuos atnešė smarkų lietų ir vėją, sukėlusius potvynių. Gauta pranešimų apie nesunkiai nukentėjusius žmones.

Pietų Korėjos vidaus reikalų ministerija pranešė, kad sekmadienį ir pirmadienį audra atnešė smarkų vėją ir liūtis į šalies pietinės dalies miestus. Šiaurės rytų kryptimi judėjęs taifūnas sausumos nepasiekė. Pirmadienį jis susilpnėjo.

Ministerija informavo, kad rimtų sužalojimų patyrė vienas žmogus, dar 25 nukentėjo nesunkiai. Kai kurios Pietų Korėjos žiniasklaidos priemonės pranešė apie tris aukas, tačiau ministerija nurodė, kad šių žmonių mirtys su taifūnu nesusijusios.

Remiantis ministerijos pranešimu, buvo užtvindytos gatvės, apgadinta nemažai namų, be to, 11-oje šalies oro uostų teko atšaukti maždaug 250 skrydžių.

Pietų Korėjos meteorologai nurodė, kad dėl taifūno Šiaurės Korėjos rytinės pakrantės miestuose gali palyti, tačiau didesnės žalos turėtų būti išvengta.

„Tapah“ penktadienį ir šeštadienį talžė Japonijos pietinę Okinavos salą, kur nesmarkiai nukentėjo 18 žmonių. Audra šventinį savaitgalį sutrikdė susisiekimą lėktuvais ir traukiniais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius