Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po J.Bideno metinio pranešimo Kinija pareiškė tvirtai ginsianti savo interesus

Kinija trečiadienį pareiškė, kad „tvirtai gins“ savo interesus, ir paragino Vašingtoną stengtis atkurti santykius po to, kai JAV prezidentas Joe Bidenas savo metinėje kalboje Kongrese nusitaikė į Pekiną.
JAV prezidentas Joe Bidenas sako metinę kalbą
JAV prezidentas Joe Bidenas sako metinę kalbą / „AP“/„Scanpix“

„Tvirtai ginsime Kinijos suverenitetą, saugumą ir plėtros interesus“, – sakė šios Rytų Azijos valstybės užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Mao Ning.

Ji taip pat paragino Jungtines Valstijas „dirbti kartu su Kinija, kad Kinijos ir JAV santykiai grįžtų į sveiko ir stabilaus vystymosi kelią“.

Praėjus kelioms dienoms po to, kai įsakė kariuomenei numušti virš JAV teritorijos skriejusį Kinijos balioną, J. Bidenas savo kalboje pareiškė, kad JAV yra pasirengusios bendradarbiauti su Kinija, tačiau gins Amerikos interesus.

„Nesuklyskite: kaip aiškiai parodėme praėjusią savaitę, jei Kinija kels grėsmę mūsų suverenitetui, imsimės veiksmų, kad apsaugotume savo šalį. Taip ir padarėme“, – sakė jis Kongresui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius