Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po nuošliaužos Pakistano ir Afganistano sienos perėjoje žuvo du žmonės

Pareigūnai antradienį pranešė, kad ankstų rytą mažiausiai du žmonės žuvo ir aštuoni buvo sužeisti per didžiulę nuošliaužą, kuri palaidojo dešimtis sunkvežimių, laukusių, kol galės išvažiuoti iš Pakistano į Afganistaną.
Nuošliauža Pakistano ir Afganistano sienos perėjoje
Nuošliauža Pakistano ir Afganistano sienos perėjoje / „AFP“/„Scanpix“

Nuošliauža nuniokojo Torchamo sienos perėjimo punktą – judriausią ir svarbiausią abiejų šalių prekybos tranzito punktą. Tuo metu, kai įvyko nelaimė, daugiau kaip 120 sunkvežimių laukė, kol galės kirsti sieną.

„Atkasėme du kūnus ir aštuonis sužeistuosius nugabenome į ligoninę“, – naujienų agentūrai AFP sakė gelbėjimo organizacijos „Rescue 1122“ atstovas Bilalas Faizi.

B.Faizi sakė, kad po nuošliaužos, kuri nuslinko maždaug už 120 metrų nuo pagrindinio sienos perėjimo punkto, kilo gaisrų.

Vairuotojai ir jų padėjėjai prieš pasninko dieną per šventąjį musulmonų Ramadano mėnesį gaminosi maistą ant dujinių viryklių.

„Gaisras jau kontroliuojamas. Gelbėjimo operacija vyksta pasitelkus ekskavatorius ir kitą sunkiąją techniką“, – pridūrė B.Faizi.

Nuošliaužos priežastis kol kas neaiški, tačiau vienas pareigūnas sakė, kad pasienio postą supančiose kalvose kelis mėnesius buvo naudojama sunkiasvorė technika.

Pareigūnas Ali Raza teigė, kad prie to galėjo prisidėti ir naktį prapliupęs lietus.

Pareigūnai uždarė sienos perėją sunkvežimiams ir kitoms transporto priemonėms, tačiau pėstiesiems ji lieka atvira, sakė A.Raza.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius