-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po smurto Baltarusijos gatvėse A.Lukašenka įsakė medaliais apdovanoti virš 300 pareigūnų

Aliaksandras Lukašenka pasirašė įsakymą už „pavyzdingą pareigų atlikimą“ medaliais apdovanoti daugiau nei Baltarusijos 300 jėgos struktūrų pareigūnų.
Baltarusijos fotografai dalinasi vaizdais iš protestų jų šalyje
Baltarusijos fotografai dalinasi vaizdais iš protestų jų šalyje / Photographers against nuotr.

Rugpjūčio 13 dieną pasirašytas dokumentas buvo paviešintas rugpjūčio 18-ąją. Šio mėnesio 9–12 dienomis pareigūnai brutaliai malšino taikius masinius protestus, oficialiais duomenimis sulaikyta beveik 7 tūkst. žmonių. Daugelis išėjusių į laisvę pasakojo apie smurtą ir kankinimus izoliatoriuose.

TAIP PAT SKAITYKITE: Baltarusijos žmogaus teisių gynėja apie siaubą kalėjimuose: kankinamos ir suimtos moterys, ir netgi vaikai

Sąraše – daugiau nei 300 pareigūnų. Tarp jų – Vidaus reikalų ministerijos (VRM) vidaus kariuomenės vado pavaduotojas Chazalbekas Atabekovas. Pareigūnai apdovanojami už „pavyzdingą pareigų atlikimą“.

VIDEO: A.Lukašenka buvo negailestingai nušvilptas – protestuotojai neleido pasakyti nė žodžio ir skandavo „išeik“

Baltarusiją nuo sekmadienio vakaro krečia dideli protestai prieš rinkimų rezultatus, kuriuos opozicija laiko suklastotais. Oficialūs valdžios skelbiami rezultatai rodo, neva A.Lukašenka surinko 80,08 proc., o opozicijos kandidatė Sviatlana Cichanouskaja – 10,9 proc. balsų. Europos Sąjunga nepripažįsta rinkimų rezultatų.

Milicijai brutaliai malšinant opozicijos protestus buvo sulaikyta apie 6,7 tūkst. žmonių, šimtai buvo sužeisti, taip pat pranešama apie du žuvusius žmones. Daugelis iš sulaikymo izoliatorių paleidžiamų žmonių pasakojo arešto metu buvę mušami, kankinami ir žeminami.

Tačiau pastarosiomis dienomis taikūs protestai nebuvo malšinami, pranešama, kad vien į Minsko gatves išėjo virš 200 tūkst. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius