Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Politologas apie žiniasklaidos pranešimus, kad Ukraina apšaudo DLR: tai – dezinformacijos pavyzdys

Rusijos naujienų portalas Lenta.ru, remdamasis Rusijos valstybinės naujienų agentūros RIA Novosti pranešimu, paskelbė esą po „ukrainiečių provokacijos Azovo jūroje Ukrainos ginkluotosios pajėgos masiškai apšaudė Donecko Liaudies Respubliką (DLR)“. Rytų Europos studijų centro direktorius ir Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto dėstytojas Linas Kojala sako, kad tokie kaltinimai – vienas iš galimų dezinformacijos pavyzdžių.
Incidentas Kerčės sąsiauryje
Incidentas Kerčės sąsiauryje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

RIA žurnalistas tvirtina, esą Ukrainos pajėgos smogia gyvenamiesiems rajonams. Apšaudymai esą prasidėjo 23 val. Maskvos (22 val. – Kijevo ir Vilniaus) laiku.

Apšaudymams, kaip skelbiama, naudojama ir sunkioji artilerija.

Tuo tarpu DLR atstovas Jungtiniame valdymo ir koordinavimo centre Ruslanas Jakubovas naujienų agentūrai "Interfax" pasakojo, kad „bendra situacija yra rami“. Jo žodžiais, apšaudymų naudojant Minsko sutartimi uždraustus ginklus nefiksuota, rašo Lenta.ru.

Straipsnyje primenama, kad Rusijos Federalinė saugumo tarnyba situaciją Azovo jūroje pavadino provokacija iš Ukrainos pusės. Spectarnyba teigia turinti tai pagrindžiančių nepaneigiamų įrodymų, kuriuos žada paskelbti artimiausiu metu.

L.Kojala primena, kad karo Ukrainoje įkarštyje buvo įprasta, jog kilus didesniam ar mažesniam incidentui pasipila gausybė informacijos, kuria bandoma nukreipti dėmesį nuo pagrindinių įvykių ar apipinti juos nepatvirtintais faktais.

„Tikėtina, jog ir šiuo atveju tai nebus vienintelė istorija, kuri bus vėliau paneigta“, – sako politologas, pridurdamas, kad visgi savo auditoriją, ypatingai internete, tokios istorijos pasieks ir sudarys klaidingą vaizdą.

Politologas L.Kojala sako, kad tokie kaltinimai – vienas iš galimų dezinformacijos pavyzdžių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius