-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Popiežius „nerimauja“ dėl Ukrainos, Europos saugumui kylančios grėsmės

Popiežius Pranciškus sekmadienį pareiškė „su nerimu“ stebintis augančią įtampą Ukrainoje ir paragino ateinančią savaitę surengti maldos už taiką dieną.
Popiežiaus Pranciškaus susitikimas su diplomatais
Popiežiaus Pranciškaus susitikimas su diplomatais / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Su nerimu stebiu augančią įtampą, kuri grasina suduoti naują smūgį taikai Ukrainoje ir kelti klausimų dėl saugumo Europos žemyne su dar didesnėmis pasekmės“, – po „Viešpaties angelas“ maldos susirinkusiems Šv. Petro aikštėje sakė pontifikas.

Jis paragino melstis, kad „kiekvienas politinis veiksmas ir iniciatyva tarnautų žmonių brolybei, o ne partijų interesams“.

„Tas, kas sieks savo tikslų kitų sąskaita, ignoruos savo žmogiškąjį pašaukimą, nes mes visi esame sukurti būti broliais, – sakė popiežius. – Dėl šios priežasties ir nerimaudamas dėl dabartinės įtampos raginu kitą trečiadienį, sausio 26 dieną, surengti maldos už taiką dieną.“

Šiuo metu tarp Maskvos ir Vašingtono yra padidėjusi įtampa dėl Ukrainos, prie kurios sienos Rusija yra sutelkusi maždaug 100 tūkst. karių armiją. Europa ir JAV nuogąstauja, kad Rusija gali įsiveržti į Ukrainą, tačiau Maskva tokius planus neigia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius