Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Popiežius Pranciškus dar kartą paragino gerbti Jeruzalės statusą

Popiežius Pranciškus dar karta pabrėžė, kad yra itin svarbu išlaikyti dabartinį Jeruzalės statusą ir paragino atnaujinti derybas tarp Izraelio ir Palestinos dėl dviejų valstybių sprendimo, ketvirtadienį pranešė Vatikanas.
Popiežius Pranciškus
Popiežius Pranciškus / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Iš Argentinos kilęs pontifikas griežtai prieštarauja JAV prezidento Donaldo Trumpo itin prieštaringai vertinamam sprendimui Jeruzalę pripažinti Izraelio sostine ir planus JAV ambasadą perkelti į Jeruzalę iš Tel Avivo.

Laiške Egipto didžiajam imamui Ahmedui al Tayebui popiežius Pranciškus minėjo „Jeruzalės unikalumą“ ir sakė, kad „tik ypatingas, tarptautinei bendruomenei padedant užtikrintas miesto statusas gali išsaugoti jos identitetą ir padėti jai išlikti taikos vieta“.

Tik taip „būtų užtikrintas susitaikymas ateityje ir viltis visam regionui“, sakė popiežius.

„Šventasis sostas nesiliaus raginęs atnaujinti dialogą tarp izraeliečių ir palestiniečių dėl sprendimo, kuris užtikrintų taikų abiejų valstybių egzistavimą viena šalia kitos“, – toliau rašoma laiške.

Jeruzalėje yra krikščioniams, žydams ir musulmonams šventų vietų. Miestas itin svarbus ir Izraeliui ir Palestinai, ir popiežius Pranciškus dar gruodžio mėnesį paragino gerbti tokį miesto statusą.

D.Trumpui paskelbus savo sprendimą dėl Jeruzalės, o tarptautinei bendruomenei pasmerkus jį, Artimuosiuose Rytuose kilo protestai, Palestinos teritorijose įsiplieskė kelias dienas trukę neramumai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius