Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Popiežius priėmė vaikų lytinį išnaudojimą dangsčiusio arkivyskupo atsistatydinimą

Popiežius Pranciškus priėmė australų arkivyskupo, nuteisto už vaikų lytinio išnaudojimo dangstymą, atsistatydinimą, pirmadienį pranešė Vatikanas.
Philipas Wilsonas
Philipas Wilsonas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Adelaidės arkivyskupui Philipui Wilsonui Niukaslo teismas liepos pradžioje skyrė vienų metų įkalinimo bausmę už tai, kad jis nepranešė policijai, jog vienas Sidnėjaus kunigas 8-tame dešimtmetyje lytiškai išnaudojo du bažnyčios patarnautojus.

„Šventasis tėvas Pranciškus priėmė Adelaidės (Australija) arkivyskupijos atstovo monsinjoro Philipo Edwardo Wilsono atsistatydinimą“, – sakoma Vatikano pareiškime.

Arkivyskupas atsistatydino praėjus kiek mažiau nei dviem savaitėms po to, kai Australijos premjeras Malcolmas Turnbullas paprašė popiežiaus atleisti Ph.Wilsoną.

Dvasininkas buvo pripažintas kaltu dėl liūdnai pagarsėjusio kunigo pedofilo Jimo Fletcherio nusikaltimų Naujojo Pietų Velso Hanterio regione dangstymo, nes nepranešė apie šiuos įtarimus.

Jis ilgą laiką neigdavo mestus jam kaltinimus ir iš pradžių priešinosi raginimams atsistatydinti, kol bus nagrinėjamas jo skundas dėl teismo sprendimo pripažinti jį kaltu.

Ph.Wilsono teisininkai keturis kartus mėgino nutraukti bylos nagrinėjimą ir įtikinėjo teisėjus, kad jų klientas serga Alzheimerio liga, tad neturėtų stoti prieš teismą.

Tačiau australų magistratų teismas pripažino Ph.Wilsoną kaltu dėl kito asmens rimto baudžiamojo nusikaltimo slėpimo ir priėjo išvadą, kad pagrindinis arkivyskupo motyvas buvo apsaugoti Bažnyčią.

Skelbdamas nuosprendį Ph.Wilsonui, teisėjas nurodė, jog dvasininkas „visiškai neapgailestavo“ dėl savo veiksmų.

Teismas paskelbė pertrauką iki rugpjūčio 14-osios, kad būtų laiko įvertinti, ar Ph.Wilsonas gali atlikti skirtą jam bausmę namų arešto sąlygomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius