Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Popiežius sako vykstąs į Lesbo salą parodyti solidarumo su graikais ir migrantais

Popiežius Pranciškus trečiadienį paragino viso pasaulio katalikus melstis už jo būsimą kelionę į Graikijos Lesbo salą, atsidūrusią priešakinėse Europos migrantų krizės linijose, ir sakė norintis pademonstruoti solidarumą su pabėgėliais ir Graikijos žmonėmis.
Popiežius mėgina pasiekti balioną Vatikane
Popiežius vyks į Lesbo salą / „Scanpix“/AP nuotr.

„Šeštadienį aš vyksiu į Lesbo salą, kur pastaraisiais mėnesiais atvyko daugybė pabėgėlių“, – sakė pontifikas per bendrąją audienciją Šv.Petro aikštėje.

Taip jis norįs „pademonstruoti artumą ir solidarumą su pabėgėliais ir, taip pat, Lesbo piliečiais ir visais Graikijos žmonėmis, kurie buvo tokie kilnūs priimdami“ pabėgėlius.

„Prašau jūsų lydėti mane šioje kelionėje maldomis“, – pasakė Pranciškus aikštėje susirinkusiai 22 tūkst. žmonių miniai.

Popiežius jau ne kartą kalbėjo apie pabėgėlių krizę, kuri apėmė ir suskaldė Europą. Jis ragino europiečius priimti, o ne atstumti žmones, bėgančius nuo karo ir skurdo.

Į Lesbą jis vyks tokiu metu, kai Europos šalys diskutuoja, kaip tvarkytis su didžiuliu atvykstančių pabėgėlių srautu. Balkanų šalys uždaro savo sienas, kad blok uotų migrantų kelią į Šiaurės Europą, o Europos Sąjunga bendrai stengiasi įgyvendinti naują planą dėl migrantų, parengtą su Turkija.

Pranciškus, lydimas Konstantinopolio ekumeninio patriarcho ir Atėnų arkivyskupo Baltramiejaus I, Egėjo jūroje esančiame Lesbe lankysis kelias valandas.

Popiežius nori atkreipti tarptautinės bendrijos dėmesį į prieglobsčio prašytojų, kurių daugelis bėga nuo karo Sirijoje, kančias.

2013 metais, pradėdamas savo popiežiavimą, Pranciškus apsilankė Italijos Lampedūzos saloje, į kurią atvykdavo daug migrantų iš konflikto draskomos Libijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius