Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzija: nužudyti žmones lengviau nei dvasią

Praėjus savaitei po teroro aktų Paryžiuje, mieste dislokuota dar papildomai pusantro tūkstančio karių saugumui užtikrinti. Paryžiaus prokuratūra pranešė, kad griuvėsiuose San Deni priemiestyje, kurį trečiadienį šturmavo specialiosios pajėgos, rasti dar vieni sudarkyti, spėjama, vyro palaikai.
Paryžius praėjus savaitei po išpuolių
Paryžius praėjus savaitei po išpuolių / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Praėjo jau savaitė, o atrodo, kad viskas vyko vakar, neįmanoma išsivaduoti iš liūdesio, kurį jaučiame“, – pasakojo paryžietė Elisabeth.

Per tą laiką nerimo dėl naujų išpuolių nesumažėjo. Paryžiuje šalia patruliavusių tūkstančio automatais ginkluotų kariškių dislokuota dar pusantro tūkstančio. Mieste vis dar draudžiami ir masiniai susibūrimai.  

Atšaukta ir tradicinė Eliziejaus laukų kalėdinių papuošimų įžiebimo ceremonija. Vietoje jos išvakarėse minia žmonių susirinko pagerbti aukų ir parodyti vienybės prie Paryžiaus stadiono. Būtent čia prieš savaitę prasidėjo teroristų organizuotos atakos. 

Paryžiuje dirbanti žurnalistė Elena sako, kad baimės šešėlis visuomenėje bus pastebimas dar ilgai – esą žmonės žymiai atidžiau stebės vieni kitus.

Tuo metu pareigūnai vis dar dirba trečiadienį po mirtininkės sprogimo nuniokotame bute. Tarp nuolaužų rasti dar vieni palaikai. Spėjama, kad vyro. Tuo metu išpuolių Paryžiuje smegenimis vadinamo nukauto Abdelhamido Abaaudo tėvas sako  apgailestaujantis, kad jo sūnaus nepavyko sučiupti gyvo ir išsiaiškinti, kas jį pastūmėjo imtis tokių žiaurumų. Dabar jis baiminasi dėl kito, pernai į Siriją išvežto penkiolikmečio sūnaus likimo. Savaitę ieškomas kitas įtariamas Paryžiaus teroristas Salahas Abdeslamas vis dar nesučiuptas. Nepatvirtintais duomenimis, jis buvo pastebėtas Belgijoje.

„Reikia pasakyti Prancūzijos žmonėms tiesą. Šis karas bus ilgas ir turime būti pasiruošę ir nusiteikę laimėti. Ir mes būtinai laimėsime“, – nukirto Prancūzijos premjeras Manuelis Vallsas.

Visur kabantys užrašai „mes neišsigandome“ liudija, kad nužudyti žmones lengviau negu dvasią. Iškilmingas atsisveikinimas su teroristų aukomis numatytas kitą penktadienį. Kariai neš visų žuvusiųjų nuotraukas, o į ceremoniją pakviesta daugiau kaip tūkstantis aukų artimųjų.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Paryžius praėjus savaitei po išpuolių
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Paryžius praėjus savaitei po išpuolių

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius