Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 21 /14:56

Prancūzijos policija išaiškino rengtą teroro išpuolį, suimti septyni įtariamieji

Strasbūre ir Marselyje Prancūzijos policija sulaikė septynis įtariamuosius ir užkirto kelią ruošiamam teroristiniam išpuoliui šalyje, pirmadienį pranešė vidaus reikalų ministras Bernard’as Cazeneuve’as.
Prancūzijoje sulaikyti šeši asmenys, kurie greičiausiai įtariami teroristine veikla
Prancūzijoje sulaikyti šeši asmenys, kurie greičiausiai įtariami teroristine veikla / „Scanpix“/AP nuotr.

Septynių žmonių – iš Prancūzijos, Maroko ir Afganistano – suėmimas „mums leido užkirsti kelią ilgai planuotam teroro išpuoliui mūsų šalyje“, B.Cazeneuve'as sakė spaudos konferencijoje, kurią transliavo televizija.

Pasak ministro, tyrimas dar parodys, ar „sužlugdytas išpuolis buvo koordinuota ataka, kurio taikiniais vienu metu turėjo tapti keli šalies miestai“.

Prancūzijos kovos su terorizmu pareigūnai naktį iš šeštadienio į sekmadienį reidus rytiniame Strasbūro mieste ir pietiniame Marselyje atliko po aštuonis mėnesius saugumo tarnybų vykdyto tyrimo.

„Dėl rimtos informacijos šie areštai buvo būtini“, – AFP pabrėžė vienas šaltinis, pageidavęs neskelbti jo pavardės.

B.Cazeneuve'as susiejo šiuos suėmimus su reidais, kurie buvo atlikti prieš pat 2016 metų Europos futbolo čempionatą Prancūzijoje liepą.

Šalyje tebegalioja nepaprastoji padėtis, kuri buvo paskelbta pernai po „Islamo valstybės“ džihadistų išpuolių Paryžiuje, per kuriuos žuvo 130 žmonių.

Pasak B.Cazeneuve'o, nuo metų pradžios dėl įtariamų ryšių su teroristiniais tinklais buvo suimta 418 asmenų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Bernard'as Cazeneuve'as
AFP/„Scanpix“ nuotr./Bernard'as Cazeneuve'as

Strasbūre sugriežtintas saugumas prieš netrukus turinčią prasidėti kalėdinę mugę. Vietos pareigūnai įspėja, kad iškilus rimtai grėsmei, mugė gali būti atidėta arba apskritai atšaukta.

Keturi žmonės buvo sulaikyti naktį iš šeštadienio į sekmadienį rytiniame Strasbūro mieste, dar du – tos pačios dienos vakarą pietiniame Marselio uostamiestyje, AFP sakė keli su byla susiję šaltiniai, pageidavę neviešinti savo tapatybės.

„Dėl rimtos informacijos šie areštai buvo būtini“, – AFP pabrėžė vienas šaltinis.

Vidaus reikalų ministras Bernard’as Cazeneuve’as kiek vėliau pirmadienį pateiks daugiau detalių apie šiuos areštus.

Strasbūre sugriežtintas saugumas prieš netrukus turinčią prasidėti kalėdinę mugę. Vietos pareigūnai įspėja, kad iškilus rimtai grėsmei, mugė gali būti atidėta arba apskritai atšaukta.

Prancūzijoje tebegalioja nepaprastoji padėtis po pernai lapkritį Paryžiuje „Islamo valstybės“ džihadistų įvykdytų teroro išpuolių, nusinešusių 130 gyvybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius