Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 11 09 /16:55

Pranešama, kad Chersone žuvo Maskvos statytinis K.Stremousovas

Rusijos valstybinės naujienų agentūros, remdamosi Rusijos remiamais vietos pareigūnais, pranešė, kad trečiadienį per automobilio avariją žuvo Rusijos paskirtas Ukrainos pietinės Chersono srities vadinamasis vadovo pavaduotojas Kirilas Stremousovas.
Kirilas Stremousovas
Kirilas Stremousovas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

K.Stremousovas buvo vienas ryškiausių Rusijos okupacijos Ukrainoje viešų veidų, kuris socialinėje žiniasklaidoje skelbė agresyvius pareiškimus, iš kurių paskutinis pasirodė trečiadienio rytą.

Naujienų agentūra TASS pranešė, kad srities vadinamojo vadovo spaudos tarnyba patvirtino jo mirtį. Tikslios aplinkybės nėra aiškios.

„Mirė Kirilas Sergejevičius Stremousovas“, – per platformą „Telegram“ pranešė Rusijos aneksuoto Krymo vadovas Sergejus Aksionovas ir pavadino jį „tikru kovotoju“ ir „Rusijos patriotu“.

S.Aksionovas nenurodė 45 metų K.Stremousovo mirties priežasties.

Pasak Ukrainos naujienų agentūros „Unian“, Maskvos primestos valdžios pareigūnas žuvo per avariją Chersono srityje.

45-erių K. Stremousovo žūties faktą naujienų agentūrai AFP patvirtino jo patarėjas.

Rusijos primestas Chersono srities gubernatorius Vladimiras Saldo pavadino K.Stremousovo mirtį „tragiška“. Jis sakė, kad vyro automobilis pateko į avariją regione.

V.Saldo pavadino K.Stremousovą vienu „šviesiausių“ žmonių, kuriuos pažinojo, ir sakė, kad jis turėjo penkis vaikus, o šeštasis netrukus turėtų gimti.

Praėjusį mėnesį Rusija, surengusi vadinamuosius referendumus, kuriuos Kyjivas ir Vakarai atmetė kaip neteisėtą apgaulę, aneksavo Ukrainos pietinį Chersono regioną ir dar tris regionus. K.Stremousovas sveikino šį Kremliaus žingsnį.

„Labai greitai tapsime naujais Rusijos Federacijos subjektais“, – platformoje „Telegram“ rašė K.Stremousovas.

Jis socialinėje žiniasklaidoje reguliariai skelbė vaizdo įrašus apie padėtį fronto linijoje, taip pat ir važiuodamas dideliu greičiu transporto priemonėse.

Pastaruoju metu jis ragino civilius gyventojus evakuotis iš vakarinio Dnipro upės kranto, nes Ukrainoje vis labiau stiprėja kontrpuolimas, kuriuo siekiama susigrąžinti pirmosiomis karo dienomis Rusijos pajėgų užgrobtą teritoriją.

Išpeikė S.Šoigu

K.Stremousovas praėjusį mėnesį pasižymėjo ir tuo, kad pasiūlė Rusijos gynybos ministrui Sergejui Šoigu „nusišauti dėl nesėkmių fronte“.

K.Stremousovas paskelbė keturių minučių trukmės vaizdo įrašą, kuriame iškoneveikė Rusijos generolus ir ministrus, kurie, pasak jo, visiškai nesupranta situacijos fronte.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius